Glas Javnosti

Na Gradini zaustavljena četvoročlana porodica: Zaplenjeno preko 100.000 funti (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Carinici su 13. jula 2020. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili jednu četvoročlanu porodicu da preko granice prenese više od 100.000 neprijavljenih funti skrivenih u gotovo svim stvarima koje su poneli sa sobom na put.

Neprijavljene funte su se tako našle čak i u vekni hleba, ali i u kesici čipsa, pakovanjima vlažnih maramica, kuhinjskih krpa, higijenskih uložaka, pampers pelena, pa i u deterdžentu za pranje veša.

Foto: Uprava CarinaPrekršaj je otkriven kada je sinoć oko 21 sat, na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izdvojen "audi" britanskih registarskih oznaka, kojim je ka Turskoj putovala četvoročlana porodica britanskih državljana (roditelji sa dvoje dece).

Foto: Uprava CarinaUpitani da li imaju nešto za prijavljivanje, roditelji su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno oko 9-10.000 evra.

Foto: Uprava CarinaIspostavilo se, međutim, da novca ima znatno više, jer čim su carinici započeli kontrolu, najpre su u kesi sa hranom pronašli veknu hleba, „nafilovanu“ svežnjevima novčanica.

Foto: Uprava Carina

Zatim su sakrivene funte pronađene i u kesici čipsa, kao i u originalnim pakovanjima pampers pelena, vlažnih maramica, higijenskih uložaka, deterdženta za pranje veša i među kuhinjskim krpama.

Foto: Uprava Carina

U prtljagu je otkriveno ukupno 101.705 funti, da bi potom i u torbici 46-godišnjeg vozača carinici pronašli još 6.650 evra.

Svakom članu porodice vraćen je iznos u protivvrednosti od 10.000 evra (ukupno 40.000 evra), dok je ostatak od 71.555 funti zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

(Izvor:Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR