Glas Javnosti

Na brodu "Budva" pola tone kokaina

Hronika
Autor:

U nemačkoj luci u međunarodnoj policijskoj akciji zaplenjeno je pola tone kokaina koji se nalazio na crnogorskom brodu "Budva".

Na brodu "Budva", koji plovi pod crnogorskom zastavom, zaplenjeno je oko pola tone kokaina, čime je presečena ruta krijumčarenja narkotika iz Južne Amerike ka Evropi, saopštila je crnogorska policija.
 
Vijesti pišu da je brod "Budva" sinoć nešto posle 22 sata uplovio u Luku Hamburg, gde je policija i realizovala akciju.
 
"Budva" je 19. aprila isplovila iz Kazablanke u Maroku za Hamburg, gde je trebalo da ukrca teret žitarica i vozi ih za neku od luka u zapadnoj Africi. Brod "Budva" plovi pod crnogorskom zastavom i na njemu je crnogorska posada. Izgrađen je 2014. u kineskom brodogradilištu Jinling za kompaniju Barska plovidba.
 
Nemačka policija, koja je pretresla brod, na njemu je zatekla 23 člana crnogorske posade, a navodno je samo uhapšen Baranin M. R.
 
Kokain je pronađen u "teretnom prostoru", navode Vijesti.
 
Osim informacije o zapleni kokaina, crnogorska policija nije saopštila više detalja. 
 
U saopštenju crnogorske policije se ističe da je fokus bio posebno usmeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zarad sticanja velike finansijske dobiti, saopštila je crnogorska policija.

(Izvor: RTS/Vijesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR