Glas Javnosti

MUŠKARAC IZVUČEN IZ STANA PUNOG ĐUBRETA! Komšije mislile da se šlogirao, pa otkrile strahote života u zgradi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Posle višesatne drame, vatrogasci su uz pomoć policije i Hitne pomoći uspeli da izvuku muškarca Z. N. (67) iz stana zatrpanog smećem, na 14. spratu zgrade u novobeogradskom Bulevaru Arsenija Čarnojevića 171.

On je, sam i bolestan u stanu danima ležao na đubretu koje već godinama skuplja i dovlači u svoj dom, sve dok ga danas oko 14.00 časova tu nisu pronašle poznanice. Pozvale su policiju i Hitnu, a muškarac je sa vidljivo obolelom nogom prebačen u KBC “Zemun”.

Kada su vatrogasci skinuli vrata stana Z. N., komšije su bile u šoku. Njegov dom bez struje, u kojem godinama živi sam, gotovo do plafona ispunjen je starom odećom, kesama, plastičnim i staklenim flašama, posuđem…. Kako  je  Dragana M. rekla medijima, koja živi na istom spratu, problem sa komšijom koji ne vodi računa o higijeni svog prostora traje godinama.

– On je sakupljač kojekakvih starih stvari, sekundarnih sirovina, koje posle prodaje na improvizovanim tezgama kod starog Merkatora – priča Dragana.

– Njegove prijateljice, koje na istom mestu prodaju robu, danas su ga tražile i s vrata su videle kako leži na podu i jauče. Svi smo pomislili da se šlogirao, ali kada su ga medicinari izneli u hodnik, primetili smo da mu je jedna noga potpuno crna. Nije ni čudo, s obzirom u kakvim je uslovima živeo. Zbog njega godinama ne otvaram prozor, ne možemo da dišemo od smrada koji dopire iz njegovog doma.

Prema rečima upravnika zgrade Predraga Mićkovića, ovaj problem sa nehigijenom Z. N. čiji sakupljački “hobi” ugrožava stanare ove višespratnice, nekoliko puta je prijavljivan komunalnoj miliciji.

– U poslednje tri, četiri godine ovaj problem je postao ekstreman – objašnjava, Mićković za medije.

– Obraćali smo se komunalcima, ali bezuspešno. Taj stan u kome Z. N. živi je vojni, nije otkupljen i pripada Ministarstvu odbrane. S obzirom na to i na celu ovu situaciju sa smećem, rečeno nam je da postoje neke posebne procedure. Narednih dana kontaktiraćemo nadležno ministarstvo da bismo videli na koji način možemo rešiti ovu situaciju, koja je postala nepodnošljiva.

SKUPLJAO URIN U FLAŠAMA?

Kupatilo, poput ostalih prostorija u domu Z. N. gotovo se ne vidi od smeća. Kada je prepuna otpadaka, očigledno je da odavno ne služi za kupanje, a toaletna šolja ne može ni da se primeti od gomile đubreta, pa je takođe neupotrebljiva. Komšije tvrde da je Z. N. urinirao u flaše koje je potom držao na terasi i odatle prosipao, što je stvaralo velike probleme ljudima sa nižih spratova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR