Glas Javnosti

MUP SAOPŠTIO KOLIKO JE UHAPŠENI SUDIJA BESPRAVO PRISVOJIO NOVCA: Od ove sume BOLI GLAVA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

On se sumnjiči da je od 1. januara 2014. do novembra 2019. godine, dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, prekoračio granice svog službenog ovlašćenja.

U nastavku borbe protiv visoke korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovang kriminala, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu javnog tužioca za organizovani kriminal, uhapsili su sudiju Višeg suda u Nišu I. B. (1969) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je od 1. januara 2014. do novembra 2019. godine, dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, prekoračio granice svog službenog ovlašćenja i u dvanaest krivičnih predmeta zahtevao od radnika računovodstva navedenog suda da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima, sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet.

Kako se sumnja, I. B. potom preuzeti novac nije uputio na veštačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR