Glas Javnosti

MUP: Najviše počinilaca ubistava u prethodnom periodu je iz Kraljeva

Hronika
Autor: Glas javnosti

Načelnik službe za suzbijanje kriminala Nemanja Đuran izjavio je da su policijske akcije "Žiča", "Paralela" i "Ribnica" juče sprovedene u najvećoj tajnosti, uz učešće više od 600 pripadnika MUP-a, a da se do podataka potrebnih za hapšenje, došlo na osnovu operativnih saznanja policije, pomoći Evropola, kao i ranije otkrivenih kriptovanih komunikacija.

MUP Srbije je juče saopštio da je na teritoriji Beograda i Kraljeva uhapšeno pet osoba koje se sumnjiče da su članovi dve organizovane kriminalne grupe, dok je u regionalnoj akciji privedeno 65 osoba.

Đuran je za RTS rekao da je MUP analizom ubistava koja su se dogodila u prethodnom periodu došlo do podataka da je najviše počinilaca upravo iz Кraljeva.

"Ta ubistva su izvršena što na teritoriji Srbije, što u regionu, tako da smo imali glavni motiv, a cilj ove akcije je da probamo da to suzbijemo na bolji način", kazao je Đuran.


Istakao je da je zastrašujući podatak o starosti uhapšenih, jer je reč o mladim ljudima koji su postali plaćene ubice.

"To su ljudi koji se vrbuju od strane visokorangiranih članova organizovanih kriminalnih grupa da izvrše ta najteža krivična dela za neka vrlo mala novčana sredstva ili ih zaduže za drogu, kockarski dug i onda su oni primorani da pruže logistiku, ili da budu direktni izvršioci tih krivičnih dela", istakao je Đuran.

Na pitanje imaju li ta hapšenja veze sa hapšenjem predsednika opštine Budva Mila Božovića, Đuran je rekao da u ovoj fazi istrage ne može da govori o tome.

On je naveo da je ove godine bilo više ubistava nego prošle.


"Statistika je samo broj, jeste trend neki povećanje krivičnih dela, ali odgovorno tvrdim da su sva najteža krivična dela rasvetljena. I mafijaško ubistvo koje se desilo na teritoriji policijske uprave za grad Beograd je ekspresno rešeno i za manje od 48 sati izvršioci su uhapšeni i procesuirani", kazao je Đuran.

Glas javnosti/Beta

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR