Glas Javnosti

MUČNA I TEŠKA SITUACIJA NA SUĐENJU DEČAKU UBICI IZ "RIBNIKARA": Roditelji ubijene dece ispitivali oca učenika

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje roditeljima dečaka ubice Koste K. koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jeziv masakr u kom je ubio devetoro učenika škole i radnika obezbeđenja, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu ispitivanjem dr Vladimira Kecmanovića,oca maloletnika koji je počinio zločin, a pitanja su mu postavljali roditelji dece koju je njegov sin ubio.

Roditelji ubijene dece i rodbina radnika obezbeđenja kog je dečak ubio toga dana u školi, pošto im je sud dodelio status oštećenih imali su pravo da postavljaju pitanja. U toku je pauza, posle koje koje će se nastaviti ispitivanje oca - kaže sagovornik.

Prema njegovim rečima, atmosfera u sudnici je teška jer je ovo prvi put da roditelji ubijene dece imaju priliku da oči u oči budu sa roditeljima i postave pitanja na koja nemaju odgovr već gotovo godinu dana.

  • Podsetimo, otac dečaka ubice koji je optužen da je sina učio da puca iz svog oružja, koje je on 3. maja prošle godine koristio u zločinu, kao i da nije pištolje čuvao u kući kako zakon nalaže, na prethodnom suđenju je negirao da je učinio krivično delo.
  • On je tada navodno sebe pokušavao da predstavi kao žrtvu, a za to što je njegov sin u streljani učio da puca, pokušao je da svali na vlsnika i instruktora u streljani.

Kako je naš izvor otkrio, ocu dečaka ubice je na prethodnom suđenju preko 200 pitanja postavio glavni javni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu, Nenad Stefanović.

Otac ubice, međutim, nije mogao da odogovori na ono koje se odnosilo na to ko je kriv za masakr, ako roditelji nisu.

- Ćutao je na pitanje ko je odgovoran za smrt 10 osoba i ranjavanje šestoro, a kada mu je pitanje ponovljeno, rekao je "ne znam". Nije čak izgovorio ni ime svog sina, iako se dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločin - otkrio je tada izvor pošto je suđenje zatvoreno za javnost.

Inače, tokom ispitivanja, otac dečaka je planuo i zatražio da mu se obraćaju "s poštovanjem jer je on doktor".

Ispitivanje oca, kako sazanajemo, za danas je završeno i sutra bi trebalo da bude nastavljeno.

Odbranu bi, potom, trebalo da iznese i majka dečaka ubice koja se brani sa slobode i koja je u beogradsku Palatu pravde došla u pratnji advokata. Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, njen DNK pronađen je na čauri na mestu zločina, i ona se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Inače, vlasnik i instruktor su takođe na optuženičkoj klupi i to zbog davanja lažnog iskaz.


Glas javnoasti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR