Glas Javnosti

MRAČNA PROŠLOST! RAZBOJNIK SA KARABURME ROBIJAO ZBOG UBISTVA: Odležao 12 godina

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Miroslav M. (64) iz Feketića, koji je sinoć ubijen na Karaburmi u Beogradu u poteri sa policijom. 1996. je pred sudom u Pančevu osuđen zbog razbojništva sa smrtnom posledicom na 14 godina zatvora!

- Miroslav M. je osuđen zbog ubistva koje se tokom pljačke koju je izveo dogodilo 1992. Tada je osuđen na 14 godina zatvora, ali je iza rešetaka proveo skoro 12 godina, pošto mu je amnestijom iz 2001. smanjena kazna za dve godine. Na slobodu je tada izašao 2004. Međutim, samo dve godine kasnije je ponovo osuđen i to na devet meseci zatvora zbog napada na policajca tokom vršenja službene dužnosti - otkriva sagovornik i dodaje da je tada kaznu odslužio krajem 2008.

Poznanik Miroslava M. kaže da se zločin zbog kog je bio osuđen na dugogodišnju robiju dogodio zbog dilovanja deviza i da mu je Miroslav ispričao da se sve slučajno dogodilo.

- Dogovorio se, kako mi je rekao, s jednim čovekom da se nađu i da zamene marke, međutim sve je pošlo po zlu jer je umesto tog čoveka došla grupa ljudi, opkolila ga i napala da mu uzme novac. Pričao je da je uspeo da pobegne i da je iza ćoška video čoveka s kojim je trebalo da se nađe. Taj čovek je ubijen - priča poznanik Miroslava M.

Kako kaže, poznanik mu je uvek ponavaljao da on nije kriv iako je odležao kaznu.

- Istina je da je bio agresivan i da je voleo da se potuče, čak i u ovim godinama. Ne znam odakle mu sada pištolj - dodaje sagovornik.



Miroslav M. pre dramatične potere na Karaburmi opljačkao je benzinsku pumpu u Mirijevskom bulevaru. U radnika je uperio pištolj i tražio da mu da sav novac, a potom je pobegao s lica mesta.

Patrola policije uočila ga je nekoliko stotina metara dalje i Miroslav M. je potegao pištolj i tada se odigrala prava drama tokom koje je policija usmrtila razbojnika sa debelim dosijeom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR