Glas Javnosti

MONTI PAJTON PUTUJE SRBIJOM: Uzorna britanska porodica sakrila novac i u gaće

Hronika
Autor: Glas javnosti

Carinici na Gradini imali su nesvakidašnju priliku da gledaju uživo Monti Pajtona u epizodi uzorne britanske porodice koja pokušava da uđe u Srbiju krijući novac u hlebu, pelenama i higijenskim ulošcima.

Carinici su u saradnji sa policijom, sprečili su četvoročlanu porodicu da preko granice prenese više od 100.000 neprijavljenih funti skrivenih u gotovo svim stvarima koje su poneli sa sobom na put.

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 21 sat, na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izdvojen "audi" britanskih registarskih oznaka, kojim je ka Turskoj putovala četvoročlana porodica britanskih državljana (roditelji sa dvoje dece).

Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, roditelji su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno oko 9-10.000 evra. Čim su carinici započeli kontrolu,  pronašli su u kesi sa hranom  veknu hleba, "nafilovanu" svežnjevima novčanica.

U prtljagu je otkriveno ukupno 101.705 funti, da bi potom i u torbici 46-godišnjeg vozača carinici pronašli još 6.650 evra.

Svakom članu porodice vraćen je iznos u protivvrednosti od 10.000 evra (ukupno 40.000 evra), dok je ostatak od 71.555 funti zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

(Izvor: Kurir.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR