Glas Javnosti

MONSTRUOZNI ZLOČINI KOJI SU POTRESLI SRBIJU: Ovo su najjezivije UBICE DECE!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Zoran Albić (25) očuh iz Prahova, osuđen je danas u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora jer je zverski ubio malu Lunu Firulović (2,5) iz Negotina.

Juče su u ovom sudu iznete završne reči, a Albić se sve vreme branio da nije ubio Lunu, već da ju je samo šamarao.

Albić je, u maju prošle godine, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Pragovu, razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo Lunu, ćerku njegove nevenčane supruge Vesne Firulović, pa je dete počelo da plače. Albić je tražio od deteta da prestane da plače, međutim, Luna od straha nije mogla. On joj je, kako se navodi u optužnici, dva puta udario šamar. Izbacio je nevenčanu suprugu i u kući ostao sam sa detetom, navedeno je u optužnici.

Foto: Facebook

Na detetovom telu obdukcijom je utvrđeno 39 ozbiljnih i teških povreda.

Vesna Firulović, majka ubijene devojčice u početku je tvrdila da je Luna pala sa neobezbeđene terase, pa čak i prikrivala Zorana, a u oktobru prošle godine se nagodila sa Višim javnim tužilaštvom u Negotinu na kaznu od osam godina zatvora. To je ujedno i maksimalna kazna za krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu, za koje se teretila.

Obdukcija, koju su izvršili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, odbacila je mogućnost da je devojčica pala sa neobezbeđene terase u Ulici 30. septembar u Prahovu u kojoj je živela mesec i po sa majkom i Zoranom.

Nažalost, slučaj male Lune nije usamljen u našoj zemlji, a ljudi koji su počinili zverska ubistva nad decom su ili iza rešetaka ili su izvršili samoubistvo. Ipak oni koji služe zatvorsku kaznu neće tamo biti doživotno.

Ovo su pet stravičnih ubistava dece koja su potresla Srbiju u poslednjih 6 godina.

Tijana Jurić

Tijana Jurić, petnaestogodišnja devojčica iz Subotica oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmoka. Poslednji put viđena je 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra „Rata“ u Bajmoku, dok joj je telo pronađeno dvanaest dana kasnije, 7. avgusta, na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Foto: Wikipedia

Za nezapamćen zločin osumnjičen je Dragan Đurić iz Surčina, radnik u tamošnjoj mesari „Ambar“.

Ubica je nesrećnu Tijanu prvu dario automobilom, stavio u automobil, odvezao do odredišta pa je silovao i zadavio njenom majicom, a potom zakopao nagu pored regionalnog puta Bajmok - Sombor, između sela Svetozar Miletić i Čonoplja.

MON

Anđelina Stefanović

Vladica Rajković (29) je u julu 2016. godine brutalno silovao i ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović na proslavi rođendana deteta njegovog brata u selu Vratarnici kod Zaječara.

Zločin kakav se u Srbiji ne pamti otkriven je nakon što je devojčica nestala sa proslave rođendana. Njeno unakaženo telo pronašao je ujak Dalibor, koji je sa ostalim meštanima krenuo u potragu.

Ubica ju je silovao, potom rasporio i na kraju ubio pesnicama i kamenjem.

Ivana Podraščić

Četrnaestogodišnja devojčica iz Batajnice, Ivana Podraščić, nestala 29. jula 2014. godine kada se uputila ka Kanarevom brdu.

Porodica je nestanak prijavila tek 9. avgusta, pod obrazloženjem da je i ranije bežala od kuće i da su verovali da će se vratiti.

Telo devojčice, u fazi raspadanja, nađeno u dvorištu trošne kuće koju je njen ubica Darko Kostić iznajmljivao u Rakovici.

Foto: Wikipedia

Zločin je otkriven tek nakon što je 22-godišnja Kristina Kovačević prijavila da je silovana. Ispostavilo se da ju je Kostić napastvovao u istoj kući u kojoj i Ivanu.

Saslušan je, no nije prošao poligraf. Policajci su 1. septembra počeli da pretražuju dvorište kuće, te ubrzo naišli na stravičan prizor. Svi su bili zgroženi kad su videli leš. Telo je bilo u groznom stanju. Kostić i Ivana Podraščić bili su prijatelji na Fejsbuk u, a nasilnik je poznavao i prethodne žrtve koje je u prošlosti napadao.

Ivana je silovana, a zatim davljena i sa više udaraca motikom ubijena, krajem jula. Njeno telo je osumnjičeni Darko Kostić, koga je policija uhapsila, zamotao u ćebad i sunđere, a zatim zakopao u dvorištu kuće.

Manje od pet minuta trebalo je sudiji da obrazloži presudu na 40 godina zatvora ovom monstrumu.

Mihajlo Nikolić

Marko Nikolić je 12. jula 2017. godine ispred Centra za socijalni rad ubio svoju nevečanu suprugu Maju Đorđević i njihovog sina Mihaila.

On je naočigled brojnih prolaznika ubio ženu nožem, dok je svoje četvorogodišnje dete zadavio i tom prilikom teško nožem povredio troje radnika Centra za socijalni rad i jednog prolaznika, koji su pokušavali da zaustave nasilje.

Marko Nikolić je podlegao je povredama nakon što je sebi 30. decembra iste godine prerezao grkljan u zatvoru.

Markovi roditelji više puta su pokušavali da opravdaju ubistva koja je njihov sin počinio, ipak to je bilo nemoguće.

Teodora Radojičić

Stravičan zločin dogodio se na Bežanijskoj kosi u Beogradu, kada je Danijela Radojičić (36) ubila svoju trogodišnju ćerku Teodoru i sebe, što je potreslo čitavu Srbiju.

Danijela Radojičić je u junu prošle godine, dok joj je muž bio na poslu, prvo ćerkici prerezala vene, pa je bacila s četvrtog sprata na beton. Potom je zapalila kauč u stanu, sebi isekla vene i skočila kroz isti prozor. Pre toga je vikala nepovezane stvari, među kojima i "Kosovo je Srbija" i "Sve nam uzeste".

Stručnjaci su ovo ubistvo i samoubistvo povezali sa Danijelinom depresijom jer je imala spontani pobačaj, jer je majka mislila da će ubistvom „zaštiti“ svoje dete

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR