Glas Javnosti

MONSTRUOZNI ZLOČIN U IDVORU: Pretukao pa zadavio majku sedmoro dece, dobio samo 10 godina robije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pedesetčetvorogodišnji Safet Stan iz Idvora, zbog ubistva svoje devetnaest godina mlađe, nevenčane supruge, Violete Neda iz sela Torak, u opštini Žitište, osuđen je na desetogodišnju zatvorsku kaznu presudom Višeg suda u Zrenjaninu.

Nezadovoljno visinom zatvorske kazne, Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, najavilo je žalbu na presudu, uz predlog da se okrivljeni Safet Stan, strože kazni.

On je 29. avgusta prošle godine, u porodičnoj kući u Begejskoj ulici u Torku, posle kraće svađe, fizički napao suprugu Violetu i zadao joj više udaraca po glavi i telu, a zatim je brutalno zadavio.

Kako je neposredno nakon tragedije ispričao brat pokojne Violete, Tibi Neda, on je sa sestrom i zetom Safetom sedeo u njihovoj kući, pio pivo i ništa nije navodilo na zločin.

Oko ponoći, prema izjavi njene majke, Violeta je nazvala telefonom i rekla da je Safet grub prema njoj, da psuje i preti joj i da zove policiju, ali se majka u panici nije snašla i kada je uz pomoć svoje snajke obavestila policiju, bilo je kasno.

Safet i Violeta, koja je u prvom braku imala sedmoro dece, koja žive sa ocem u Idvoru, radili su kao sezonski radnici nisu imali zajedničku decu, ni redovna primanja.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR