Glas Javnosti

MOJ SIN JE POGREŠIO I ZA TO ĆE ODGOVARATI: Oglasio se otac mladića sa stravičnog snimka vršnjačkog nasilja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Stravično nasilje dogodilo se u Kraljevu, a nakon snimka na kome se vidi kako trojica dečaka mlatretiraju svog vršnjaka, maloletnici, učesnici tuče, saslušani su u prisustvu roditelja.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako trojica dečaka mlatretiraju svog vršnjaka, a jedan od njih ga udara šakom u glavu,a sumnja se da se incident se dogodio 25. oktobra. 

Ubrzo, po objavljivanju snimka tuče, reagovala kraljevačka policija, te su trojica maloletnika, učesnika tuče, saslušana u prisustvu roditelja.
Otac dečaka koji na snimku udara svog vršnjaka, oglasio se juče, rakvši da razumem ljutnju i bes građana, te da njegov sin dolazi iz poštene porodice, da je pogrešio i da će za to odgovarati.

On je to najpre učinio na jednoj Fejsbuk grupi, a zatim je identičnu poruku poslao i u razgovoru za portal Krug.

“Situaciju nisam prepustio da se, kako kažu, zataškav, već dete u auto i pravac u policiju. Ja nisam nikakav inspektor, niti direktor, već običan građanin ovoga grada. Sva su deca ravnopravna, tako i moje. Pogrešio je i zato će odgovarati kako procene nadležni organi. Da vas obavestim, posetio sam i oca povređenog dečaka kao civilizovan svet i pružio ruku podrške, saosećanja, pomoći, kakva god bila. Ne branim se, niti bežim od odgovornosti”, navodi on, dodajući da njegovo dete nije vaspitano na ovaj način.

-Zato ne želim bilo kakva zataškavanja. Stvari, koje god težine bile, ne rešavaju se nasiljem. Vidim da su mnogi loše obavešteni, glupo je donositi zaključke unapred. Sankcije za svakog postoje. Opet, ponavljam, samovoljno smo otišli u policiju i prijavili smo dešavanje, te su onda pozivani učesnici i saučesnici. Ne želim da se ovakve stvari dešavaju. Zato postoji zakon koji ja neću preskočiti, kakve god sankcije i kazne da budu – neka to bude škola za svačije dete i za roditelje. Sada je najvažnije da je povređeni dečak dobro, a sve ostalo je u rukama nadležnih”, poručio je otac mladića

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR