Glas Javnosti

MOJ SIN JE OD UDARCA IMAO POSEKOTINU OD TRI CENTIMETRA: Oglasio se otac pretučenog dečaka iz Kraljeva

Hronika
Autor: Glas javnosti

Stravično vršnjačko nasilje dogodilo se pre sedam dana u Kraljevu, a sada se oglasio otac pretučenog dečaka i naveo da ga je najviše pogodilo jer se napad dogodio nakon što je njegov sin odveo drugove na piće, da ih časti za rođendan.

- Kada se razišao sa par drugova, naišla je ta grupa tinejdžera. Pitali zašto je navodno provocirao nekog dečaka. I onda je usledio onaj strašan udarac. Ja sam tek uveče tog dana, jer imam puno posla na imanju, video kako mu sestra stavlja obloge. Tada sam uvideo da ima i posekotinu od tri centimetra - kaže potreseni Ljubomir M, otac pretučenog dečaka iz Kraljeva. 

Ljubimir je samohrani otac koji brine o troje srednjoškolaca, a pri tom, sa njima živi i njegova majka koja je bolesna i treba joj nega.

Ističe da i sam ima zdravstvenih poteškoća od posla na imanju koji nimalo nije lak i dodaje da mu deca u svemu puno pomažu.

Potreseni otac je ispričao da dečak u prvi mah nije hteo ni da mu prizna da je udaren. Iako ga je odveo kod lekara, kaže da je on i dalje pričao kako je pao na putu kada se vraćao iz škole.

- Prećutao mi je. Plašio se kako ću da odreagujem. Drugog dana su me pozvali iz škole. Rekli su mi da dođem kod direktorke na razgovor. Tada mi je ona ispričala za incident. Otac dečaka koji je mog sina udario je došao četvrtog dana, zajedno sa nasilnikom. Izvinjavali su se. I to je sve što sam imao sa njima... - priča otac.

Podsetimo, snimak brutalnog nasilja nad dečakom pre nekoliko dana preplavio je društvene mreže. Naime kako se vidi na snimku, grupa tinejdžera stoji oko dečaka, dok četvrti mladić sve snima. U jednom trenutku jedan od njih udario ga je toliko brutalno da je tinejdžer u sekundi završio na zemlji. 

Ljubomir kaže da ne prima nikakav dečji dodatak jer ima poljoprivredno imanje i na njemu deset krava i svi žive od prodaje mleka. 

- Teško je da sam odgajam troje dece, tinejdžera. Ali, učim da budu pošteni i da na bilo kakvo nasilje moraju da zaborave. Oni se prema našim životinjama na farmi ponašaju kao da su im najbolji prijatelji. Toliko ljubavi u njima ima. A onda se nam se dogodi baš ono o čemu decu učim da ne bi nikada smeli da urade... Nasilje - kaže razočarano ovaj otac.

Napad nasilnika dogodio se još pre sedam dana u prolazu ispod Gradske terase u Kraljevu koji vodi ka šetalištu pored Ibra, a i pored činjenice da se dogodio tokom dana, i na očigled prolaznika i radnika u okolnim lokalima, javnost je upoznata tek nakon što se tokom vikenda pojavio na društvenim mrežama.

Nije poznato kako je snimak nastao, ali deluje kao da nije slučajno snimljen. Na njemu se jasno vidi kako ga jedan iz grupe od trojice dečaka koji su stajali pored žrtve, takođe njihovog vršnjaka, udara pesnicom iz sve snage. Od silne udarca, dečak pada na pod.

Ovaj stravičan napad poprilično je uzburkao javnost u Kraljevu, pre svega roditelje, koji ga osuđuju i traže da se nasilnici najstrože kazne.

Tinejdžeri su učenici Poljoprivredno-hemijske škole "Dr Đorđe Radić".

- Iako se slučaj desio van škole, a s obzirom na to da su akteri incidenta i učenici koji pohađaju našu školu, škola se u okviru svojih nadležnosti uključila i u skladu sa Protokolom o zaštiti učenika od nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije, preduzela odgovarajuće mere. Nakon saznanja o incidentu, odnosno objavljivanja snimka vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama, škola je je prikupila informacije i obavila razgovore sa učenicima akterima i njihovim roditeljima - kažu iz škole za Telegraf.rs.

S obzirom na to da je, kako kažu, u pitanju treći nivo nasilja, u toku je izrada Individualnog plana zaštite za učenika koji je trpeo nasilje, koji predviđa savetodavni rad, psihološku podršku, praćenje napretka učenika, rad sa porodicom i sve druge potrebne mere.

- Takođe, škola će sprovesti pojačan vaspitni rad sa učenicima koji su vršili nasilje koji obuhvata individualni vaspitni i savetodavni rad, mere restitucije, društveno koristan rad, psihološko savetovanje, ali i razmatranje o daljim vaspitnim i disciplinskim merama. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR