Glas Javnosti

MLADIĆ UHAPŠEN NA GAZIMESTANU OSTAJE U PRITVORU: Apelacioni sud ODBACIO ŽALBU u slučaju RISTA JOVANOVIĆA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Apelacioni sud u Prištini odbacio je žalbu na pritvor u slučaju Rista Jovanovića koji je za Vidovdan uhapšen na Gazimestanu, izjavila je advokatica optuženog Jovana Filipović.

Risto Jovanović je uhapšen 28. juna na Gazimestanu nakon što je pokušao da ukaže da je nepotreban policijski pretres torbe monahinje koja je izlazila iz ograđenog prostora memorijalnog kompleksa.

Osnovni sud u Prištini je krajem juna meseca odredio jednomesečni pritvor Ristu Jovanoviću iz Podgorice. On se tereti za "izazivanje nacionalne, verske mržnje i netrpeljivosti".

Advokatica Jovana Filipović kazala je za RTV Kim da je nakon uložene žalbe Apelacionom sudu, ona odbijena.

-Dostavljeno nam je rešenje Apelacionog suda kojim je žalba odbijena kao neosnovana i potvrđeno rešenje Osnovnog suda u Prištini, navela je je Filipovićeva.

 

Ona je dodala da je danas sudu dostavila zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze, te da očekuje da optužnica protiv Rista Jovanovića bude odbačena.

-Sudu je dostavljen spisak s velikim brojem svedoka, lica koja su sve vreme bila pored njega na Gazimestanu i koji jedini imaju neposredna saznanja o tome da li je Risto izgovarao ono što mu tužilaštvo stavlja na teret, zaključila je advokatica.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR