Glas Javnosti

MITO, KORUPCIJA I MALVERZACIJE! Na optuženičkoj klupi sa Jovičićem našao se i poznati televizijski voditelj

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nekadašnji predsednik Palilule Aleksandar Jovičić optužen je za malverzacije sa zemljištem, a sa njim na optuženičkoj klupi naći će se još nekoliko osoba, među kojima je i voditelj emisije "Kuća od srca" Žarko Lazić.

Lazić, koji se proteklih godina u nekoliko navrata nalazio u žiži javnosti, tereti se da je dao mito kako bi građevinski inspektor „propustio“ da ga upiše kao investitora objekta koji je u Krnjači izgrađen bez dozvole.

Lazić je priveden zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama u vezi sa izgradnjom ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula, i to u sklopu velike policijske akcije sa još 12 opštinara i investitora.

Lazića tužilaštvo tereti za trgovinu uticajem. Naime, tokom 2016. i 2017. sa Lazićem je, a prema tvrdnjama tužioca, stupio u kontakt, okrivljeni Dražen Vujić. Vujić ga je kontaktirao kao investitora nelegalnog objekta, nakon čega mu je Lazić dao novac koji je on potom predao Jovičiću.

Lazić je novac dao kako bi Vujić posredovao kod građevinskog inspektora GO Palilula Miroslava L. da, prilikom inspekcijskog nadzora nad objektom građenim bez dozvole, propusti da sprovede kontrolni inspekcijski pregled.

Takođe, on je prilikom vršenja inspekcijskog nadzora pomenutog objekta, iako je znao ko je investitor koji je izgradio objekat bez građevinske dozvole, u svim upravnim aktima "propustio" da unese identitet vlasnika. Tačnije, naveo ga je kao NN lice,prenosi Nova.

BONUS VIDEO: Nećete verovati, ali ovde se peru pare

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR