Glas Javnosti

MISTERIJA VEZANOG LEŠA NA OBALI DUNAVA: Sumnja se da je muškarac žrtva zločina

Hronika
Autor: Glas javnosti

Leš vezanih ruku i nogu i u fazi raspadanja, u subotu je pronašao ribar na obali Dunava kod Starih Banovaca!

- Telo je pronašao meštanin, tačnije ribar, koji se u subotu oko 13.30 sati slučajno zatekao u rukavcu Dunava između Starih Banovaca i Belegiša. Naime, on je video da nešto leži nasukano na obalu, a kada se približio ugledao je telo i šokirao se. Prizor koji je ugledao nimalo nije bio prijatan - kaže izvor iz istrage i dodaje:

U lošem stanju

- Odmah je pozvao policiju, a patrola je ubrzo došla. Međutim, telo je bilo u poodmakloj fazi raspadanja i u izuzetno lošem stanju, toliko da se na prvi pogled nije moglo utvrditi ni da li je u pitanju mušakarac ili žena. Ali, sudeći po odeći i satu koji je bio na ruci, pretpostavlja se da je ipak reč o muškoj osobi.

Izvor kaže da je telo poslato na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu, kako bi se utvrdilo koliko dugo je osoba mrtva, koliko dugo je u vodi, kao i kako je nastradala - da li utapanjem ili je mrtva bačena u vodu.

- To što su na telu bile vezane i ruke i noge upućuje na to da je muškarac žrtva zločina. Malo je neobično da neko sam sebi veže noge i ruke i tako skoči u reku. Ovde je najverovatnije reč o zločinu, ali poslednju reč daće stručnjaci koji će obaviti obdukciju - objašnjava nam sagovornik iz istrage i dodaje da će se sa tela uzeti i DNK.

- Verovatno će se DNK trag utopljenika upoređivati sa biološkim tragovima nestalih osoba koji se nalaze u bazi MUP, ne bi li se utvrdilo o kome je reč. Takođe, policija proverava i spisak nestalih osoba - kaće naš sagovornik.

Okolne zemlje

Prema njegovim rečima, nije isključeno ni da je ova osoba nastradala van granica Srbije.



- Moguće i da je telo doplutalo iz neke od okolnih zemalja kroz koje protiče Dunav. Ukoliko se utvrdi da nastradala osoba nije iz Srbije, verovatno će nadležni obavestiti i kolege iz regiona. Za sada se ništa ne zna, a očekuje se da će misterija uskoro biti razrešena - dodao je on.

Kriminalca živog bacili u Savu

Slučaj Džemsija Demirija (34) iz Bujanovca, čiji je leš s betonskim blokovima oko nogu izbacila Sava u junu 2014, šokirao je sve, a dalja istraga utvrdila je da je on prvo kindapovan, a zatim svirepo ubijen.

- Demiri je tada poslednji put viđen kod Palate pravde, a utvrđeno je da ga je presreo auto iz kog je izašlo nekoliko maskiranih napadača, a zatim ga gepekovala. Bačen je živ u vodu sa ciglama vezanim oko nogu i selotejpom oko glave. Ubijeni je bio kriminalac sa brojnim krivičnim delima iza sebe, među kojima su dilovanje droge, krađe, ucene i podvođenje - podseća izvor.

Telo bez glave kod Kostolca

Ovo nije prvi put da Dunav izbaci unakaženo telo. Naime, muški leš bez glave i nogu nađen je početkom marta 2022. godine kod Kostolca, kod crpne stanice u delu nazvanom Pepelište, nedaleko od elektrane.

- Iz vode su isplivali donji ekstremiteti i mali deo trupa. Telo je bilo u fazi raspadanja i u prvom momentu se nije mogao utvrditi ni pol, ali je definitivno, zbog dužine i debljine nogu, utvrđeno da je reč o muškarcu - podsetio je naš sagovornik:

- Leš je bio gotovo presečen napola, bez glave i trupa. Međutim, to ne mora da znači da je čovek isekao telo. Dok je plutalo, mogao ga je iseći brod, a pošto je dugo u vodi, mogle su i ribe da pojedu i oštete telo. Istragom je utvrđeno da je telo doplutalo iz Hrvatske, ali o kome je tačno reč nije navedeno - podseća zvor.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR