Glas Javnosti

MISTERIJA TRAJE MESEC DANA: Još uvek nije poznato čije je telo izvučeno iz Dunava kod Kostolca (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ni više od mesec dana od kada je iz Dunava kod Kostolca izvučeno telo, tačnije trup u fazi raspadanja, Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu nije dostavljen DNK nalaz koji će ukazati da li je u pitanju fitnes instruktor Jovo Kecman ili je neka druga, nestala osoba.

Prema nezvaničnim informacijama, 4. marta, odmah pošto je trup muškarca pronađen u reci, Više javno tužilaštvu u Požarevcu dalo je nalog da se obavi obdukcija tela, ali i Nacionalno kriminalističko tehnički centar (NKTC) obavi DNK analizu. Uz pomoć ovog veštačenja bi trebalo da se identifikuje ko je nastradali. NKTC je trebalo da izuzme DNK profil sa tela, a potom da ga uporedi sa onima u bazi. Međutim, do danas takvi rezultati nisu dostavljeni nadležnom tužiocu, te kako se saznaje, još uvek nije poznato čije je beživotno telo pronađeno.

Dok se čekaju rezultati veštačenja rezultati obdukcije ukazuju da je telo muškarca bilo u vodi između šest meseci i godinu i po dana, a pronađeno je u fazi raspadanja zbog čega nije moglo odmah da se utvrdi da li je preminuo usled utapanja ili nasilnom smrću.


Podsetimo, kada je telo, tačnije samo trup muškarca pronađen u prvi mah se posumnjalo da se radi o delu tela nestalog Spićanina Mateja Periša, vrlo brzo je utvrđeno da to ne može biti slučaj jer je obdukcija pokazala da je telo bilo u vodi najmanje šest meseci. Takođe, utvrđeno je da je u pitanju krupniji, mišićav muškarac i da je na sebi imao crne patike, dok je Periš u noći nestanka na sebi imao bele.


Foto: Facebook

Nakon toga počelo je da se sumnja da može biti telo nestalog Jova Kecmana, inače, kako se sumnja, jedne od žrtava klana Veljka Belivukva zvanog Velja Nevolja. Opis pronađenog dela tela muškarca donekle se poklapa sa njegovim, kao i činjenica da je pronađen samo trup, a optužnica protiv ovog klana navodi da su svoje žrtve mučili, a potom sekli na delove koje su potom bacali u reku.


- Radi se o nogama i delu kičme, a glave, trupa i čitavog gornjeg dela tela nema - rekao je ranije izvor medija.

Otac nestalog Jove Kecmana, nakon pronalaska tela kod Kostolca, za medije je kratko izjavio da samo želi da prestane agonija i da nađe svog sina.

- Želim da prestane ova agonija, sina mi nema već skoro dve godine. Ne znam čije je telo nađeno u Dunavu kod Kostolca, ali voleo bih da nađem mog Jovu živog ili mrtvog, a ako je mrtav da mogu da ga sahranim kako dolikuje, pa da umrem u miru - rekao je Mile Kecman, otac nestalog fitnes-instrukotra i vlasnika teretane u Beogradu Jova Kecmana kom se svaki trag izgubio 24. septembra 2020. godine.BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR