Glas Javnosti

MISTERIJA DUGA ČETIRI GODINE: Jedini osumnjičeni za ubistvo nestalog Nemanje Medina PUŠTEN NA SLOBODU, ostali pobijeni

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vladimir Ulama, kojem se sudi zbog optužbi za ubistvo Nemanje Medina 8. jula 2016. godine, izašao je iz zatvora, a danas bi trebalo da se pojavi u sudnici crnogorskog Višeg suda gde pred krivičnim većem u ponovljenom postupku odgovara za ubistvo Petrovčanina.

 Ulama je izdržao šestomesečnu kaznu na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, pišu "Vijesti".

U istom postupku, oslobođen je optužbi za ubistvo Medina, ali je tu prvostepenu presudu ukinuo Apelacioni sud.

Ulama i sada pokojni Darko Mijović oslobođeni su optužbi za ubistvo Medina. Istom presudom, takođe ubijeni Bogdan Milić, oslobođen je optužbi da je pomogao učiniocima nakon izvršenog dela.

Zbog ubistva Medina, Ulami se u ponovljenom postupku sudi pred krivičnim većem sudije Predraga Tabaša, a Ulama se i u ponovljenom postupku izjasnio da će se braniti ćutanjem.

Ukinutom presudom 2019. godine, Vladimir Ulama i Darko Mijović, oslobođeni su od optužbe da su na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca. Od optužbe je oslobođen i Bogdan Milić, koji je optužen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog dela.

Ulama je osuđen na šest meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja - pištolja “glok”, a Milić na osam meseci zbog neovlašćenog posjedovanja puške “baikal”. Mijović je u maju prošle godine ubijen u Nemačkoj, a Milić je likvidiran mesec kasnije na Cetinju.

Prema navodima optužnice, Vladimir Ulama i Mijović na podmukao način i sa umišljajem ubili su Medina.

Njih dvojica 8. jula 2016. godine ostvarili su više intenzivnih telefonskih komunikacija sa Petrovčaninom - najprije Mijović, a potom i Ulama.

Obrazloženo je da su ga "namamili" da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja, zatim povredili, strpali u gepek njegovog "reno-megana", odvezli na nepoznato mesto, ubili ga na zasada nepoznat način i sakrili njegovo telo.

Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov "megan" pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR