Glas Javnosti

MINISTAR ZDRAVLJA BUGARSKE: Jedno dete je kritično, ali u STABILNOM STANJU, vozaču amputirana noga! FOTO

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bugarski ministar zdravlja je stigao u bolnicu u Staroj Zagori, gde su povređeni primljeni i obišao putnike iz autobusa

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je u bolnicu u Staroj Zagori, gde su smeštena deca povređena u teškom udesu autobusa „Trakija”, koji je izvestio o njihovom stanju.

Autobus koji je prevozio decu iz Srbije, imao je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo na bok u jarku.

- Jedno dete je u kritičnijem stanju, trenutno se rade mere reanimacije, ali je hemodinamski, pokazateljima stabilno. Tokom noći će biti praćena situacja i biće urađena transfuzija krvi. Imamo timove sa konsultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra“, rekao je ministar. 

Dete ima 11 godina i zadobilo je 3 preloma karlice i kuka.

„Dete je pri svesti, sada sam razgovarao sa njim. Ne mogu da kažem da postoji 100 odsto opasnost po njegov život, ali njegovo stanje je kritično“, dodao je Medžidijev.

Prema njegovim rečima, još jedno dete je smešteno na odeljenje intenzivne nege na posmatranje.

- Ostala deca su u relativno dobrom stanju i u kontaktu su. Oni imaju između 9 i 15 godina. Većina njih ima posttraumatske rane“, saopštio je i ministar zdravlja.

Vozač autobusa je u teškom stanju. Jedna noga mu je morala biti amputirana, dodaje ministar.

Neka od dece povređene u teškoj nesreći već su otpuštena. Prevezeni su u hotel u gradu.

Podsećamo, u nedelju uveče, na Auto-putu „Trakija” prevrnuo se autobus srpske registracije u kojem su bila deca. Povređeno je 17 dece. Nesreća se dogodila između 217 i 218 km u pravcu Sofije. Autobus se prevrnuo na bok u jarku, iskopanih desetina metara mokrog banketa prenosi kurir.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR