Glas Javnosti

MILADIN KOVAČEVIĆ NA SUDU: Bivši košarkaš negira da je TUKAO DEVOJKU!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bivši košarkaš za kojeg je vlada Srbije platila 2009. godine milion dolara kako ne bi bio izručen američkom pravosuđu, sada se našao na sudu, zbog optužnice da je tukao devojku.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje Miladinu Kovačeviću povodom optužbi da je bio nasilan prema Tini T. (26) 16. septembra 2020. godine u Beogradu.

Na početku suđenja Kovačević se izjasnio da nije kriv po optužbama tužilaštva koje ga tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje na štetu Tine T, ali će detaljnu odbranu izneti u nastavku suđenja, koje je zakazano za 8. decembar.

Na današnjem suđenju Kovačevićev branilac Ivan Gvozdenac je u uvodnom izlaganju predložio sudiji da sasluša nekoliko svedoka, uključujući i konobare iz lokala u kojem je ranije te večeri bila Tina T. i prema sopstvenom svedočenju, ispijala koktele.

Gvozdenac je danas sudu dostavio i poruke koje su Kovačević i Tina pre incidenta razmenjivali, a iz kojih proizlazi da je ona tražila da imaju grube seksualne odnose i da je povređuje, preneli su mediji.

Advokat je sudu dostavio i sliku oštećenih ulaznih vrata Miladinovog stana, koja je navodno oštetila Tina T., pokušavajući da natera Kovačevića da je pusti u stan. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana.

Kovačević je ranije na saslušanju u tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

Kaznu zatvora od dve godine i tri meseca je već ranije odslužio.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR