Glas Javnosti

Migrant se utopio u nabujalu Nišavu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Muškarac čije je beživotno telo izvučeno iz NIšave je migrant koji je u nabujalu Nišavu upao nedaleko od mosta Gazela. Policija radi na identifikaciji leša.

U Policijskoj upravi Pirot navode da su u cilju očuvanja bezbednosti građana Pirota, policijske patrole  pojačane već godinama unazad, a pripadnici Policijske uprave u Pirotu, zajedno sa Regionalnim centrom granične policije prema Bugarskoj, svakodnevno preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti, pa su tako od početka ove godine sprečili 458 migranata da ilegalno uđu u Srbiju.

 

Policiji je juče u popodnevnim satima prijavljeno da se jedna osoba davi u reci, ali je nažalost pomoć stigla prekasno.

Osoba je primećena kod mosta Gazela, a telo je pronađeno u visini naplatne rampe – rekao je izvor upoznat sa slučajem. Građani su primetili osobu koja se davi u reci Nišavi, obaveštena je policija, a na terenu su bili vatrogasci spasioci koji su nizvodno pretraživali teren.

Kako se nezvanično saznaje, neko od građana prijavio je slučaj oko 16 sati.

Policija je u 2022. godini, otkrila 40 osoba koje su prevozile migrante i oni su procesuirani za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok je u januaru i februaru za ovo krivično delo u saradnji sa nadležnim tužilaštvom procesuirano 11 osoba.


 U toku prethodne godine, na teritoriji Policijske uprave Pirot, otkriveno je ukupno 5.717 iregularnih migranata, a od početka ove 1.235 i oni se uglavnom smeštaju u prihvatne centre gde im se obezbeđuje adekvatan smeštaj. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će nastaviti da preduzimaju sve mere I radnje iz svoje nadležnosti kako bi naši građani i migranti, bili bezbedni.

Glas javnosti/Nova/Pirotske vesti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR