Glas Javnosti

MEŠTANI BORČE O HAPŠENJU ALEKSANDRA JOVIČIĆA: 'Potiče iz PROSEČNE PORODICE, a brzo je došao do novca, BAHATIO se strašno'!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Jovičić , predsednik Gradske opštine Palilula, koji je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, glavna je tema medija ali i meštana u beogradskom naselju Borča, koje pripada ovoj opštini, a u kojoj je odrastao.

Meštani ističu da su svi znali da se s poslovima s gradnjom zgrada u ovom naselju "mulja", ali malo ko je spreman da priča opširnije o tome.

Meštani kažu da je Jovičić poslednjih godina "živeo na visokoj nozi" i da je prvo što je uradio, kada je postao predsednik opštine, asfaltirao put do porodične kuće u Borči.

- Znamo ovde u Borči celu porodicu. Njegov pokojni otac bio je izuzetno pošten čovek, bravar. Krpio kraj s krajem, zidao tu kuću, pokušavao da je završi. On jeste digao sprat, ali nije bio sređen, tek kad je Aleksandar došao na poziciju ona je buknula. Prvo što je uradio kad je došao na vlast asfaltirao je svoju ulicu da ima lepo prilaz do kuće, do tad je bila ulica posuta šljunkom - priča za "Blic" Jovičićev komšija i dodaje da je predsednik opštine u prvi mah bio veoma galantan s meštanima i da je deci delio bicikle.

Prema njegovim rečima, Jovičića i suprugu nije viđao mnogo u naselju, ali je svakodnevno viđao njihovo dete da dadiljom.

 - Imaju ženu koja im čuva dete, ona ga je šetala ovuda, njih i nisam mnogo viđao poslednjih godina - dodaje on i kaže da o nelegalnoj gradnji koja buja po Borči ne zna mnogo, ali da u ovom naselju "samo jedan čovek gradi legalno"

Drugi meštani, pak, kažu da je Jovičić redovno dolazio u Borču, iako se preselio u grad.

- Dolazio je stalno iako se odselio. Digne ruku, javi se. Nismo videli da je menjao automobile, ovde je dolazio gotovo uvek službenim, crnom "škodom" - kaže on.

 

Gradnja u naselju Borča poslednjih nekoliko godina je doslovno rečeno "procvetala". Zgrade niču na svakoj slobodnoj poljani, ruše se kuće i višespratnice rastu jedne pored drugih. Prozor uz prozor, zid uz zid. Zgrada ima toliko da je parkiranje u ovom velikom naselju postalo sve teže i komplikovanije. Na prvi pogled svima je delovalo nelogično da se tako gradi, a da neko za to izdaje dozvole.

- Krajnje je vreme bilo! U Borči nema legalne zgrade, neko iz vrha opštine je morao da ima veze s tim. Evo na primer, dva gradilišta su bila kod moje zgrade u Ulici bratstva i jedinstva, samo jedan dan dođu, ograde iz žutom trakom, stave im zabranu, kad ono sutra eto ih opet majstori tu, radi se kao da ništa nije bilo - priča meštanka za pomenuti portal.

Meštani primećuju Jovičićev meteorski uspon.

- Potiče iz jedne prosečne porodice što se finansija tiče, a brzo je došao do novca, firme. Bahatio se strašno - dodaje on.

Plata predsednika opštine je oko 100.000 dinara, međutim jasno je da su Jovičićevi prihodi bili veći s obzirom da je samo za časove letenja pre nekoliko godina izdvojio 8.000 evra (oko 950.000 dinara).

Obuka za sportskog pilota traje od četiri do šest meseci i uglavnom je završavaju oni koji žele povremeno da lete u aero-klubovima ili one koji žele da imaju svoj avion!

Iz opštine Palilula su tada za medije rekli da je Jovičić za ovu obuku uzeo kredit od banke i da je uzeo potrašački kredit i da časove letenja avionom plaća na 12 mesečnih rata.

Jovičić je kasnije izjavio da je kao dečak sanjao da bude pilot.

- Siguran sam da nisam počeo da se bavim politikom otišao bih da učim za vojnog pilota. Obzirom da me je život odveo na drugu stranu ostao je moj san o tome da upravljam avionom i upisao sam akademiju u Vršcu i krenuo na časove za upravljanje sportskim avionom - rekao je Jovičić.

 

Prema nezvaničnim informacijama policija je juče u Jovičićevom stanu u kom živi sa suprugom i detetom pronašla 350.000 evra u kešu. Policija zvanično ovu informaciju nije želela da potvrdi, ali je rečeno da su u njegovim privatnim prostorijama pronađeni "značajni materijalni dokazi" koji potvrđuju sumnje zbog kojih je uhapšen.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Predsednik opštine Palilula sumnjiči se da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR