Glas Javnosti

MESEC DANA OD MASAKRA KOD MLADENOVCA: Ubica na psihijatrijskom veštačenju, ispitano 20 svedoka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mladić Uroš Blažić (21) iz Mladenovca pre tačno mesec dana počinio je, kako se sumnja, nezapamćeni masakr u kom je pobio osam tinejdžera, a njih 14 ranio hicima iz "kalašnjikova".

Prema sopstvenom priznanju, "pucao je da zaplaši meštane dva sela kod Smedereva i Mladenovca, jer ga ogovaraju i omalovažavaju".

Podsetimo, kobnog dana Uroš je iz kuće u Šepšinu uzeo "kalašnjikov" i prvo se kolima odvezao do Malog Orašja, gde se zaustavio kod spomenika i tu ubio pet mladića koji su bili okupljeni oko logorske vrate slaveći đurđevdanski uranak. Nakon toga, otišao je od centra Dubone i upucao brata i sestru i njihovog druga, dok je ostale okupljene povredio.

Brojni dokazi

Više javno tužilaštvo u Smederevu sprovodi istragu protiv Uroša Blažića, njegovog oca R. B. i ujaka G. G., kod kog se osumnjičeni krio nakon krvavog pira.

- Pored saslušanja okrivljenih, naloženo je sprovođenje velikog broja veštačenja radi utvrđivanja i razjašnjavanja svih činjenica pod kojima su se desili tragični događaji na tri lokacije u kojima je okrivljeni Uroš lišio života osam osoba, a više njih pokušao da liši života, pucajući na njih iz vatrenog oružja, a nakon toga bežeći s lica mesta ušao u taksi, u kome se, pored vozača, nalazila i jedna putnica, prinudivši vozača pretnjom da će aktivirati bombu da ga preveze do mesta Vinjište kod Kragujevca, gle je potom uhapšen - rekao je Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu.Konatar je naveo i da su obavljeni DNK veštačenje bioloških tragova, kao i balistička i fizičko-hemijska veštačenja vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

- Naloženo je i psihijatrijsko veštačenje U. B., koje je povereno komisiji veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i ubrzo očekujemo rezultate tog veštačenja, o kojima će javnost biti obaveštena - rekao je viši tužilac u Smederevu, pa nastavio:

- Uporedo, tužilaštvo je započelo i sa ispitivanjem svedoka - oštećenih i očevidaca, a biće ispitani i predstavnici porodica nastradalih. Tužilaštvo je do sada ispitalo 20 svedoka, među njima i nekoliko u svojstvu oštećenih, a ispitivanja se nastavljaju i naredne nedelje.


Žrtva: Milan Panić

Poreklo oružja


- Tužilaštvo radi na utvrđivanju činjenica o poreklu oružja koje je U. B. koristio prilikom izvršenja krivičnih dela, kao i sveg ostalog oružja, municije, delova za oružje i eksplozivnih materija koji su pronađeni i kod njegovog oca R. B. i ujaka G. G., i u tim smislu se već preduzimaju radnje - naveo je Konatar i dodao da je dosad urađen veliki posao, ali da će biti preduzet još veliki broj dokaznih radnji u cilju utvrđivanja bitnih činjenica u postupku.

Litija i pomen u selu

U Malom Orašju, gde je U. B. ubio petoro mladića, od kojih je najmlađi imao samo 15 godina, danas će se održati litija za praznik Silaska Svetog duha na apostole ili Svetu Trojicu, a ove godine će se tom prilikom održati i pomen za upokojenje tragično nastradalih.

Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR