Glas Javnosti

MERIMA ISAKOVIĆ SE OGLASILA I POZVALA ŽRTVE DA SE JAVE: 'Svedočiću o svom dramatičnom iskustvu vezanom za Lečića'!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Glumica Merima Isaković optužila je Branislava Lečića za seksualno zlostavljanje i otkrila da će svedočiti protiv njega.

Glumica Merima Isaković kaže da je spremna da svedoči protiv Branislava Lečića, za koga  tvrdi da je pokušao da je siluje 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila za silovanje 2009. godine.

Merima Isaković ističe da ne dovodi u pitanje svoje svedočenje protiv Lečića, ukoliko je tužilaštvo pozove.

– Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima – kaže glumica za “Blic”.

 

Merima dodaje da želi da čitaocima da prostora da prožive tešku i šokantnu priču koju je iznela u tekstu za “Nedeljnik”.

Na pitanje da li se čula sa Danijelom Štajnfeld kaže:

– Ne. Ne poznajem Danijelu, prvi put sam čula za nju kada sam prošle nedelje pročitala o njenoj traumi. Do mene vesti stižu sa zakašnjenjem jer mnogo radim.

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za “Nedeljnik” opisala je stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom.

Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

– Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše.

 

-Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. “Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja – ispričala je, između ostalog, Merima Isaković.

Glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavila da je Branislav Lečić misteriozni “moćnik iz filmske industrije” koji ju je silovao u maju 2012. godine.

(Glas Javnosti)

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR