Glas Javnosti
posta

Medicinska sestra prodavala ampulu metadona za 40 evra, pa uhapšena

Hronika
Autor: Glas javnosti

Radmila M. iz Bora, medicinska sestra u psihijatrijskoj ambulanti Opšte bolnice u Boru, uhapšena je prekjuče zbog sumnje da je krala sintetičku drogu "metadon" i prodavala je za 40 evra po ampuli. Ta sintetička droga se inače koristi kao terapija u odvikavanju narkomana od heroina.

Kako saznaje "Informer", osim Radmili lisice su na ruke stavljene i Vladanu B. iz Bora koji je od nje često kupovao metadon, a zatim ga preprodavao.

 Radmila se tereti da je od decembra 2019. do hapšenja koristila svoj položaj, u više navrata uzimala ampule "metadona" i prodavala ih heroinskim zavisnicima. Ona je bila zadužena za davanje terapije osobama koje su navučene na drogu, pa je zbog toga niko nije kontrolisao - ispirčao je izvor "Informera" iz istrage, i dodao da Radmili nije bilo teško da nađe "klijente" jer u Boru i Zaječaru nažalost ima puno narkomana.

Prema rečima "Informerovog" sagovornika, osumnjičena medicinska sestra je znala da se ampule "metadona" mogu izdati samo u medicinskoj ustanovi i da svaki lek ima poseban serijski broj.

- Po tom broju moguće je okriti poreklo leka. Zato je Radmila sa ampula skidala etiketu, nakon čega ih je prodavala po 40 evra. Ona je za gotovo godinu dana, koliko je nelegalno prodavala "metadon", uzela mnogo novca - rekao je izvor "Informera".

 Slučaj je otkriven pošto je među heroinskim zavisnicima počela da se širi priča da jedna medicinska sestra prodaje "metadon".

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR