Glas Javnosti

Markov kum živeo u strahu da će biti žrtva klana! Pitao ih oćeli njega ubiti?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nikola Spasojević, koji je sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal, progovorio o ubistvima na Krfu i likvidaciji Mihajlovića, ali i otkrio da je učestvovao u ubistvu na šinama.

Nikola Spasojević, koji je sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za manju kaznu, otkrio je detalje zločina koje su, kako tvrdi, počinili Belivuk, Miljković i ostali pripadnici klana, a na saslušanju je ispričao da je strahovao da će Veljko i Marko i njega ubiti!

 

Spasojević, inače kum Marka Miljkovića, pred tužilaštvom je rasvetlio ubistvo Gorana Mihajlovića, inače prve žrtve klana, ali i progovorio o ubistvu "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u avgustu 2020. godine. Govoreći o zločinima klana, kako otkriva izvor Kurira, Spasojević je priznao istražiteljima da je živeo u strahu da će on biti naredna žrtva Belivuka i Miljkovića.

Uplašen

- Nikola Spasojević, svedok-saradnik na saslušanju, ispričao je da se bojao da će Belivuk i Miljković i njega ubiti. On je pristao da u zamenu za manju kaznu progovori o zločinima, ali je sve vreme iz njegovih reči provejavao strah, a na kraju je i rekao da se izuzetno plaši - priča izvor Kurira.
Podsetimo, Spasojević je, prema sopstvenom priznanju, u aprilu 2019. godine, po nalogu Veljka Belivuka, nabavio pesak, najlone i kombinezone, jedne noći je čuvao Gorana Mihajlovića u klanici u Ritopeku, a kasnije njegovo telo u kamionu punom peska prevezao u vikendicu u Surduku, gde je mladić i spaljen. On je, međutim, otkrio i da je imao veze s likvidacijom na Krfu.

- Generalno sam se bojao za svoj život pošto sam bio umešan u ubistvo Vlastimira Miloševića, gde sam im (Veljku i Marku, prim. aut.) rekao da se bojim da će i mene ubiti, na šta su oni mene ismejali - navodno je ispričao istražiteljima Nikola Spasojević.

- Plašio sam se za sopstveni život iz prethodnih nekih dela, ja sam Veljku poslao poruku: "Samo mi reci je l sam ja sledeći?" Belivuk i Miljković su bili egzekutori u prethodnim nekim delima - rekao je svedok-saradnik.


Nosio hranu egzekutorima

On je potom objasnio da je na Krfu bio angažovan za donošenje hrane egzekutorima, koji su pred vilom ubili Kožara i Hadžića, te da su te njegove slutnje o tome da bi mogao da bude žrtva upravo datirale iz avgusta 2020. godine, neposredno nakon likvidacije.

- Nisam smeo nikome da prijavim to, jer znam da imaju svuda veze u policiji i da imaju veze s kavačkim klanom, tako da nisam smeo ni neka druga dela da prijavim nekome jer sam se bojao za život, jer su mi u više navrata na perfidan način rekli da ću loše proći, jer sam i odustao na Krfu - navodno je rekao Spasojević.

Ubijali svoje

Gligorijevića likvidirali jer su sumnjali da hoće da ih ubije Kurir piše da Spasojevićevi strahovi nisu bili bez osnova. - On je imao opravdan strah da bi nešto moglo da mu se dogodi, naročito sada kada znamo da su Belivuk i Miljković likvidirali Aleksandra Gligorijevića, koji im je bio izuzetno blizak saradnik, samo jer su posumnjali da im radi o glavi i da planira da ih pobije - navodi izvor Kurira.

Optužnica u Crnoj Gori

Belivuk i Miljković optuženi za ubistvo Kapetana Protiv Belivuka, Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića podignuta je optužnica u Crnoj Gori za ubistvo "škaljarca" Mila Radulovića Kapetana. Kako prenosi Pobjeda, prema dokumentu specijalnog tužilaštva, Belivukova grupa, koju su činili Miljković, Janković i Živković, po prethodnom dogovoru sa Slobodanom Kašćelanom, Igorom Božovićem i ostalim pripadnicima njihove kriminalne grupe, 14. oktobra 2020. godine "silom, pretnjom i obmanom zadržali su oštećenog Mila Radulovića duže od 10 dana i prema njemu postupali na svirep način u nameri da od njega iznude novac i drugu imovinsku korist". Radulović se na meti kriminalne grupe našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju atentata na Radoja Zvicera u Kijevu 2020. godine, prenosi Pobjeda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP