Glas Javnosti

MANIJAK JE NAPADAO NA OVIM LOKACIJAMA U BEOGRADU: Vrebao je devojke, pa im stavljao maramicu na usta i dodirivao po telu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mladić Nikola P. (22), koji je uhapšen zbog sumnje da je polno uznemiravao više devojaka, uglavnom je žrtve napadao na Paliluli i Zvezdari.

Četiri ulice su bile najčešće teritorija na kojoj je napadao devojke koje su išle same, u kasnim večernjim satima.

Podsetimo, za Nikolu P. je uhapšen posle prijave jedne devojke, koja je prijavila i ispričala policiji da ju je neprimerno dodirivao na Brankovom mostu 23. aprila. Intenzivnim radom policije i pregledom video nadzora identifikovan je napadač i uhapšen je Nikola P.

Policija je objavila da se sumnja da ima više žrtava i pozvala je žene koje su bile žrtve da se jave policiji. Pored opisa događaja, policija je dostavila i njegovu fotografiju. Do sada se javilo šest žrtava, a svaka od njih je opisala jezivi način na koji ih je manijak napao.

Palilula i Zvezdara najkritičnije lokacije

Žrtve koje su se do sada javile su napadane, osim na Brankovom mostu, mahom na teritoriji Zvezdare i Palilule. Na Zvezdari je manijak žrtve napadao u Ulica Miloša Žunjića i Ulica dr Drage Ljočića.

Na Paliluli kritične ulice, u kojima je manijak vrebao i spopadao žrtve su Pere Ćetkovića i u Ulici Bore Vukmirovića Kako su pisali mediji, jedna od žrtvi je je izjavila da je ujela napadača, i nakon toga srećom uspela da pobegne.

On je imao identičan modus operandi napada za svaku žrtvu. Nikola je žrtve napadao uveče, u trenucima kada okolo nije bilo ljudi. On je devojke napadao sa leđa, u mračnim ulicama, stavljao im je maramicu na usta, a zatim ih je neprimereno dodirivao.
 


Sumnja se da je pikirao žrtvu, određeno vreme pratio i zatim napadao. Žrtve je neprimereno dodirivao po intimnim delovima tela, zbog čega se tereti za polno uznemiravanje.

Zaćutao pred tužiocem

Okrivljeni Nikola P. je saslušan u petak u Prvom osnovnom tužilaštvu, kojom prilikom nije iznosio odbranu, već je iskoristio zakonsko pravo da se brani ćutanjem. Тužilaštvo će u dokaznom postupku ispitati oštećene i svedoke, narediti neuropsihijatrijsko veštačenje okrivljenog, eventualno pribaviti video snimke nadzornih kamera i sprovesti druge dokazne radnje. Predloženo je da mu se odredi pritvor u trajanju od 30 dana.

Kako su saopštili, tužilaštvo će naročito proveriti da li ima još oštećenih ovim krivičnim delom. Tužilaštvo apeluje na građane da u ovim i sličnim situacijama, a naročito u odnosu na izvršenje krivičnog dela Nasilje u porodici, prijave izvršenje krivičnog dela i učinioca policiji ili tužilaštvu.

Moguće je da postoji još žrtava manijaka, a MUP je sve oštećene pozvao da se jave na broj telefona 011/3239-731 ili u najbližu policijsku stanicu.




Glas javnosti/Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR