Glas Javnosti

MONSTRUOZNO! Manijak iz Srbije harao Berlinom, silovao osam žena! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

U utorak uveče u Berlinu je uhapšen muškarac osumnjičen da je serijski silovatelj koji je izvršio najmanje osam napada na žene.

Prema navodima policije i medija, reč je o državljaninu Srbije. On je žrtve pronalazio u šumama dok su šetale ili džogirale.

Policija veruje da je pronašla čoveka koji je odgovoran za osam silovanja i pokušaja silovanja u okolini Berlina u poslednjih mesec dana. Prema rečima predstavnika policije, u pitanju je 29-godišnji srpski državljanin. Ranije je jedna portparolka navela da muškarac nema stalnu adresu u Nemačkoj.

Osumnjičeni je u sredu izveden pred istražnog sudiju i očekuje se da mu bude određen pritvor. Istražitelji nemaju sumnje da je isti čovek napao i silovao osam žena u tri različite šume nadomak Berlina u poslednjih mesec dana.

Prema rečima Nore Širman iz pokrajinskog Zavoda za borbu protiv kriminala, počinilac je bio veoma nasilan. Najpre je usred bela dana prilazio ženama koje same šetaju ili džogiraju šumom i na engleskom ljubazno pitao da mu pokažu put. Zatim ih je odvlačio u zabačenije delove šume i gušio.

Istražiteljka je dodala da je napadač posle silovanja postajao "nežan", pokušavao da brine o žrtvama i da sa njima dogovori novi "sastanak", a onda je bežao.

Policija je konačno uspela da ga uhvati u utorak uveče. Prepodne je silovao ženu koja je džogirala u šumi Klajnmahnov između Berlina i Potsdama. Prema saznanjima, on joj je prišao i obratio se na engleskom jeziku, a zatim je savladao i silovao.

Nešto kasnije je jedna od prolaznica primetila ženu koja je očigledno bila u šoku i koja je u razgovoru potvrdila da je silovana.

-Sada nam je mnogo lakše. U poslednje vreme smo se uvek kretale zajedno, jer smo znale da se ovde desilo silovanje. Nismo same išle na džoging, nismo se vozile same, niti smo uveče izlazile same", rekla je za televiziju RTL jedna žena koja živi nedaleko od mesta gde je osumnjičeni uhapšen.

Policija je još prošle srede (8.7.) objavila snimak osumnjičenog, koji je policiji poznat i zbog drugih zločina. U roku od nekoliko dana građani su policiji dali oko 300 informacija o ovom srpskom državljaninu.

Posle napada i silovanja u istoj šumi krajem juna, žrtva je uspela da precizno opiše počinioca koji se tri sata iživljavao nad njom. Na osnovu toga je izrađen foto-robot, a zatim je čovek uhapšen pomoću snimaka kamera za nadzor.

U akciji hapšenja učestvovalo je oko 60 policajaca sa psima, brodovima, helikopterima i bespilotnim letelicama.

(Izvor: DW)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR