Glas Javnosti

Mali Senta stigao u Tužilaštvo: Da li će danas dati odgovore?

Hronika
Autor: Glas javnosti/pink.rs

Razgovor će biti obavljen u prostorijama Tužilaštva.

Načelnik Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd Slobodana Milenković stigao je u Više javno tužilaštvo. Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu uputilo je poziv za razgovor Milenkoviću u svojstvu građanina protekle sedmice, ali je odložen za danas na molbu Milenkovića.

On nije želeo da daje izjave, niti da odgovara na pitanja tužilaštva bez prisustva svog punomoćnika.

– Milenković je pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja. Ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao „Jovanjica“ – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Podsetimo, Dijana Hrkalović je u ekskluzivnom intervjuu za Objektiv izjavila da inspektor Slobodan Milenković “radi drogu”. Nakon njenih navoda, Više javno tužilaštvo u Beogradu je 20. juna, po službenoj dužnosti naložilo Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a da prikupi informacije i obaveštenja u vezi sa postupanjem Slobodana Milenkovića.

– Čujem da sad on radi drogu. Ovde čisti, ovde radi. Jedva čekam, kad se to otkrije, šta će tad opozicija da priča o njemu i da li će im i tada biti heroj – rekla je ona.

Takođe, Hrkalovićeva je optužila bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića da stoji iza prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da je montirao aferu “Jovanjica” i štitio vođu kriminalnog klana Veljka Belivuka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR