Glas Javnosti

MAJKA UBIJENOG GORANA POPILA OTROV: Komšije: Izgubila je sina, snaju i unuku na bolan neoprostiv način, to je bila PORODICA BEZ MRLJE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija intezivno traga za ubicom koji je svirepo likvidirao tročlanu porodicu Đokić iz Moravca kod Aleksinca. Meštani sela iščekuju istinu i kaznu koja će sustići čoveka koji je u noći između 26. i 27. septembra na monstruozan način ubio Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25) Đokić.

Najteže je Goranovoj majci Stojanki, koja je ranije izgubila jednog sina, koji je bolovao od raka, a sada je izgubila troje bližnjih

- Boli me, šta drugo da vam kažem - izustila je Stojanka gotovo nečujno.

Trenutak kasnije izašla je i njena rođaka Verica, koja je staricu uhvatila pod ruku i uvela je u dom, govoreći nam preko ramena:

- Previše smo pričali. Morate nas razumeti. Preostalo nam je samo da sačekamo epilog - rekla je Verica i zatvorila vrata.

Uska ulica u kojoj Đokići decenijama žive broji nekoliko desetina kuća. Pusta je i hladna. Tek pokoji meštanin koracima uznemiri tišinu koja joj se nedavno nametnula. Kada je nalet vetra podigao oblak prašine, iz susednog dvorišta izašle su Vaska Stojanović, Goranova tetka i njena komšinica Slavica Stošić. U njihovim pogledima čitali su se očaj i nemoć.

- Nemojte da ispitujete Šojku. Nek se malo odmori. Pre nekoliko dana je popila otrov, ali ne znam koji. Srećom, preživela je. Tužna sam zbog nje, ali je i razumem. Izgubila je sina, snaju i unuku na bolan neoprostiv način - priča baka Vaska dok joj se suze slivaju niz obraze.

 

Jednom rukom namešta maramu na glavi i nastavlja:

- To je bila porodica bez mrlje. Lidija je bila predivno dete. Često ćete ovde čuti da za nju kažu da je "jedared devojče". Goran je radio u menjačnici, a Gordana je bila domaćica - spušta ruku na srce i odmahuje glavom Komšinica Slavica potvrđuje njene reči:

Sve što čujete od nas, čućete i od ostalih meštana. Svi u Moravcu poznaju Đokiće i niko ništa loše neće reći o njima - tvrdi Slavica.

 

Govoreći o zločinu, komšinice su saglasne da je ubica verovatno Goranov poslovni partner iz Aleksinca. Porodica je u Moravac dolazila uglavnom na večeru da obiđu Šojku i ovde nemaju neprijatelje. Ubica je zasigurno neko iz Aleksinca. Možda je Goran nekome pozajmio novac, a taj nije imao da mu vrati, pa se dužnik odlučio da preduzme drastične mere.

- Ne možemo ni da nagađamo zbog koga su ubijeni. Goran je bio poštenjačina i to niko neće demantovati. Pominjalo se i da je razlog Lidijina prošlost, ali to ne može biti istina. Nije imala dečka i nije se družila s problematičnim ljudima. To je dete koje je uvek nosilo osmeh - priča Slavica i napominje da istina o zverskom ubistvu porodice Đokić toliko izmiče, da meštani možda nikada neće dotaknuti ni porub na njenoj haljini.

(Glas javnosti/Alo) 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR