Glas Javnosti

Vučiću pisala MAJKA OSUMNJIČENOG MLADIĆA I TRAŽI ISTINU O SMRTI ALEKSE: Mom sinu smeštaju ubistvo!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Danijela Petković, majka Ognjena Petkovića (18), osumnjičenog da je Aleksi Stojmenoviću (26) zadao kobni udarac koji ga je koštao života uputila je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem tvrdi da tužilaštvo njenom sinu "na pravdi Boga, pokušava da napakuje ubistvo umesto da utvrdi istinu".

Ogorčena majka kaže da je njen sin već 58 dana u pritvoru bez ijednog dokaza. U pismu navodi da iskreno žali što je spletom nesrećnih okolnosti izgubljen jedan mladi život i ističe da nadležni čine novi zločin time što njenog nedužnog sina drže iza rešetaka.

Na snimku tuče koja se dogodila 16. maja u restoranu „Oaza“ u Aleksincu jasno se vidi, kako kaže, da je jedan gost udario Aleksu pivskom flašom u glavu i da je on posle toga pao bez svesti. Međutim, Mirjana Velimirović, zamenik Okružnog javnog tužilaštva u Nišu, prema njenim rečima, zažmuri kada treba da vidi taj krunski dokaz! Naš portal prenosi deo njenog pisma upućenog Vučiću u kojem ogorčeno navodi da je nameštanje ubistva nedužnom dečaku zločin državnih organa!

- Mi moramo da se borimo za istinu jer je naš sin iz dana u dan sve lošijeg psihičkog stanja i ne smemo da dozvolimo da jedan odličan učenik Aleksinačke gimnazije i uzoran dečak po izlasku iz pritvora postane duševni bolesnik. Mi smo jedna prosečna srpska porodica koja živi skromno. Stariji sin je odličan student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, suprug je potpukovnik Vojske Srbije, koji je više puta nagrađivan i odlikovan u svojoj vojničkoj karijeri za revnostan rad i učešće u borbenim dejstvima, dok ja radim kao vaspitač. Ovim želim da Vas uputim da u nas možete da imate puno poverenje i da ne mislite da želimo samo da zaštitimo svoje dete nego da tražimo da se sazna prava istina i otkrije počinilac. To kao građani dugujemo i roditeljima pokojnog Alekse, kojima je u ovom trenutku najteže. Molim Vas da svojim autoritetom pomognete u otkivanju istine i da za počinjeno delo odgovara prava osoba. Osobe koje nameštaju slučaj i prikrivaju počinioca treba procesuirati da neka druga deca i porodice ne bi prolazile kroz ovakvu agoniju kroz koju mi prolazimo i kojoj se ne vidi kraj - napisla je, između ostalog, majka osumnjičenog Ognjena.

Porodica se obratila i ministru policije Aleksandru Vulinu navodeći da policija i tužilaštvo nesavesnim i površnim radom prikrivaju dokaze i štite pravog krivca, igrajući se tako sudbinom njihovog sina.

Roditelji kažu za "Glas javnosti"da su iz kabineta ministra policije dobili odgovor da treba preispitati da li je u istrazi bilo propusta!

- Mi smo pažljivim pregledom kopije snimka iz restorana, koji je tužilaštvo dalo na uvid advokatu našeg sina, uočili da fali 89 sekundi sa snimka zabeleženog u dvorištu restorana, odakle je došao gost koji je udario Aleksu. Svi osim tužioca su uočili da je nepoznati mladić zelenom pivskom flašom udario Aleksu u potiljak i da je on od tog udarca momentalno pao. Čudno je međutim da se ovaj ključni dokaz ne navodi u izveštaju policije niti u izveštaju tužilaštva - kaže za naš portal Danijela Petković, majka osumnjičenog Ognjena i dodaje da se nada da će dopis MUP-a naterati tužioca da preispita dokaze i njihovog sina konačno pusti na slobodu.    

Prenosimo odgovor upućen roditeljima iz Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, koji je potpisala major policije Ana Petrović.

- Povodom vašeg podneska dostavljenog Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, u vezi postupanja policijskih službenika Policijske uprave u Nišu, Policijske stanice Aleksinac u vezi događaja od 16. maja ove godine, obaveštavamo vas da smo ga aktom Odeljenja za preventivne aktivnosti MUP-a Srbije prosledili na dalju nadležnost i javnotužilačku odluku Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Shodno tome, ukoliko Više javno tužilštvo u Nišu dostavi Sektoru unutrašnje kontrole zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, oni će postupati po tom zahtevu - navodi se u odgovoru Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

Kako su nam roditelji osumnjičenog dečaka potvrdili odbrana je podnela zahtev Višem javnom tužilaštvu u Nišu da njihovom sinu ukine pritvor.

- Očekujemo da zamenica Višeg javnog tužilaštva u Nišu Mirjana Velimirović našem sinu ukine pritvor pre nego što 15. jula ode na najavljeni godišnji odmor. Ognjenov branilac je tražio od tužioca da još jednom pažljivo pregleda snimak tuče i uoči ključni dokaz. Na snimku se vidi da je Ognjen bio udaljen od Alekse oko četiri metra u trenutku kada ga je nepoznati gost udario pivskom flašom u glavu - kaže Ognjenova majka.    

Prema poslednjim informacijama koje smo dobili Viši sud u Nišu je odbio predlog branilaca da Ognjen bude pušten iz pritvora.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR