Glas Javnosti
posta

MAJKA GLEDALA KAKO OČUH MALTRETIRA NJENOG SINA: Osmogodišnjak nakon nasilja SAM OTIŠAO U POLICIJSKU STANICU!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Muškarac M. M. uhapšen je i određen mu je pritvor do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, dok je zadržavanje određeno i ženi M. K. zbog krivičnih dela nepružanje pomoći i zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Kako je saopštilo Prvo javno tužilaštvo u Beogradu, muškarac je osumnjičen da je tukao maloletnog sina (8) uhapšene M. K. dok je majka gledala i nije ništa učinila da zaštiti dete.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, muškarac je osmogodišnjeg dečaka, sina njegove nevenčane supruge M. K. u maju prošle godine više puta fizički napao i naneo mu telesne povrede u iznajmljenom stanu na opštini Vračar. Kako se sumnja, majka dečaka gledala je nasiljei nije uradila ništa da zaštiti svoje dete.

 

Poslednji napad na dečaka dogodio se u utorak, 15. juna oko 16 sati i tada je M. M, kako se navodi u krivičnoj prijavi, dečaka rukama oborio na pod, pa ga uhvatio za kragnu majice i podigao ga sa zemlje. Dečaku su nanete telesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice, takođe dok je to majka gledala.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, M. K. nije preduzela ništa da zaštiti dečaka, već se sa osumnjičenim M.M. udaljila sa mesta ostavivši dečaka da plače.

Nakon užasa koji je doživeo, dečak je sam policajcima ispričao šta je doživeo

 

Majka ostavila sina babi na čuvanje
Pored krivičnog dela Nepružanje pomoći iz čl. 127 KZ, osumnjičenoj M.K. je stavljeno na teret i krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 KZ jer je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim M.M. napustila stan u kom je živela sa svojim maloletnim sinom, oštećenim M.L. i svojom majkom, od kada je prestala da se stara o svom detetu, a njegovo vaspitanje i brigu o oštećenom prepustila svojoj majci, koja usled starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe deteta, saopštilo je tužilaštvo.

Negirali izvršenje krivičnih dela
Osumnjičeni M. M. i M. K. su na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

 

Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenim M.M. i M.K. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR