Glas Javnosti

MAJKA BIVŠEG FUDBALERA CRVENE ZVEZDE UHAPŠENA: Budžet Srbije oštetila za 130 miliona dinara

Hronika
Autor: Glas javnosti

U združenoj akciji poreskih inspektora i policije, kako se nezvanično saznaje, uhapšena je majka bivšeg fudbalera FK Crvena Zvezda Filipa Đorđevića.

Sa još četiri osobe iz Beograda i Loznice ona je iza rešetaka završila zbog sumnje da su u saučesništvu izvršili krivična dela poreske utaje, zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

"Na taj način oštećen je budžet Republike Srbije u iznosu većem od 130 miliona dinara", saopštila je Poreska uprava, a prenosi Republika.

 

Prema navodima iz saopštenja odgovorno lice privrednog društva iz Loznice je u periodu od 28. decembra 2017. do 5. decembra 2018. godine, na osnovu dokumentacije neistinite sadržine koju je sačinilo zaposleno lice u istom privrednom društvu i uz pomoć carinskih službenika, omogućilo da privrednom društvu bude izdato odobrenje za korišćenje carinskog postupka sa ekonomskim dejstvom - aktivno oplemenjivanje iako nije ispunjavalo uslove za obavljanje ove delatnosti.

Korišženjem  navedenog dokumena, izbegnuto je utvrđivanje i plaćanje akcize na uvezenu robu - derivate nafte u iznosu od 82.673.631,40 dinara, PDV-a u iznosu od 42.599.101,01 dinara i carinskih dažbina u iznosu od 5.123.579,12 dinara.

 

Okrivljenim licima određena je mera zadržavanja do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR