Glas Javnosti

MAFIJA IZ CRNE GORE DRMA ESTRADU? Svi beže od Bube i Jale, sarajevski reperi 'zabiberili' karijere poznatih faca!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mafija je uplela svoje prste duboko u estradu. Zvezde koje su imale vrlo uspešne karijere poslednjih godina počele su da sarađuju sa mladim autorima, poput sarajevskog dvojca Jale Brata i Bube Korelija, i to im je obezbedilo enormnu popularnost.

Primetno je da su neka velika imena raskinula saradnju s bosanskim reperima, ali o tome niko u javnosti nije govorio. U pitanju su Dara Bubamara, Maja Berović i slovenačka pevačica Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah. Poslovni raskid ove tri pevačice sa Jalom i Bubom usledio je zbog pritisaka da i one postanu deo estradne mafije. 

Pranje novca

Mediji pišu da je javna je tajna da njih dvojica preko svoje produkcije peru ogromne svote novca čije poreklo je nepoznato, a sumnja se da iza toga stoji kriminalni milje. Navodno, Jala i Buba tražili su od Dare, Senide i Maje da ih zastupaju ljudi koji se predstavljaju kao producenti i menadžeri i da im oni ugovaraju nastupe širom Evrope. Vrh te mafijaške družine je u Crnoj Gori. S obzirom na to da je ova priča poznata na estradi, da mnogi pevači znaju s kim Jala i Buba sarađuju i ko stoji iza njih, tako su ove tri pevačice pretpostavile o čemu se radi i odbile su njihov predlog. Zbog toga su njih dvojica odlučili da više ne sarađuju s njima, to jest da ne pišu pesme za Maju, Daru i Senidu.

- Ma dosadile su svima više te Jala Bube, babe, ne bih o njima mnogo pričala, nebitni su - rekla je Dara za medije 2018. godine.

Senida se, međutim, nije oglašavala, iako su mediji naširoko pisali o iznenadnom prekidu saradnje i prijateljstva između nje i dvojice repera. Jedino je Maja Berović demantovala da više nisu u dobrim odnosima, ali niko od njenih fanova nije u to poverovao, jer na poslednjem albumu njih dvojica su radili samo tri pesme, i to singlove koji su prvi snimljeni. Kad je Berovićeva prekinula saradnju s njima, angažovala je muzičara Canerasa, koji joj je pisao hitove za album "Intime".

Kriminalci se predstavljaju kao menadžeri

Pretpostavlja se da mafija kontroliše dobar deo estrade tako što novac stečen od bavljenja kriminalom i drugih nezakonitih poslova ulaže u karijere muzičkih zvezda.

Kriminalci se u javnosti predstavljaju kao biznismeni, menadžeri i producenti, ulažu u njih na desetine hiljada evra za pesme, spotove i organizaciju koncerata, da bi kasnije uzimali i više od polovine zarade. Priča se da su pored Jale i Bube, na tom spisku i Darko Lazić, kao i Stefan Đurić Rasta.

(Glas javnosti/ Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR