Glas Javnosti

Luka Bojović prilikom današnjeg dolaska u Srbiju ovu će proceduru morati da prođe!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nakon deset godina robije u Španiji, jedan od nekadašnjih Zemunaca Luka Bojović, danas će biti deportovan u Srbiju.

Kako se saznaje po Bojovića, koji se poslednjih godina dovodi u vezu sa škaljarskim klanom, odlaze pripadnici MUP i Interpola koji su zaduženi za proces ekstradicije.

Bojovićevo puštanje iz zatvora u Španiji odlagano je do sada dva puta. Poslednji datum koji su španske vlasti prosledile Srbiji je 30. novembar. Pripadnici MUP biće Bojovićeva pratnja od trenutka kada ga španske vlasti puste iz zatvora. Bojović koga opisuju i kao “najvećeg mafijaša Balkana” doputovaće u Srbiju redovnom avionskom linijom.

Navodi se da po dolasku u Beograd Bojović treba da prođe proceduru utvrđivanja identiteta, a potom podnosi zahtev za lična dokumenta i pasoš.

- Dokumenta Luke Bojovića su istekla tokom izdržavanja zatvorske kazne i nisu više važeća - prenose mediji.

On je imao i državljanstvo Bosne i Hercegovine, ali ga se odrekao pre desetak godina. 

Protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan sudski postupak, niti ima poternicu. Praktično, po dolasku on je za domaće pravosudne organe slobodan čovek. Kako se pretpostavlja, on će u Srbiji boraviti kratko. Iako se ne može sa preciznožću tvrditi jer za sada nema dovoljno podataka, Bojović će sačekati dokumenta, a potom se uputiti ka jednoj od država za koju mu ne treba viza. Država u koju ne sme da ide je Španija u kojoj će mu po puštanju biti zabranjen ulazak.

Dok je boravio u zatvoru, umro mu je otac Vuk Bojović, dugogodišnji direktor beogradskog Zološkog vrta, a ubijen mu je 2013. godine mlađi brat Nikola, koji nije imao nikakve veze sa kriminalom. Veruje se da će Luka Bojović obići očev i bratov grob pre odlaska iz Srbije.Bojović u Beogradu ima majku i sestru, ali prema nezvaničnim navodima zbog sigurnosti izvesnije je da će vreme u Srbiji ipak provesti u ‘štek stanu’. Povratak bosa Bojovićevog ranga uzdrmao je podzemlje i poslednjih dana se spekuliše da bi u Srbiji mogli da se okupe i njegovi saradnici. Među prvima to je Filip Korać, koji slovi za Bojovićevu desnu ruku. Korać je od juna ove godine na uslovnoj slobodi nakon presude u Zagrebu za falsifikovanje hrvatskog pasoša.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR