Glas Javnosti

LUDAK UBADAO LJUDE U CRKVI U BEOGRADU TOKOM SLUŽBE: Evo šta su rekli očevici, krv NA SVE STRANE

Hronika
Autor: Glas javnosti

I.N. u subotu oko 11 sati upao je u prostorije Prve Hristove crkve u Beogradu, čiji je navodno bio član, i nožem povredio tri muškarca koji su bili na službi.

U Ulici admirala Geprata u suboto oko 11 sati u prostorije nepriznate Prve Hristove crkve upao je I.N.(39) i nožem nasrnuo na muškarce koji su u tom trenutku bili na službi. Tom prilikom povređeno je troje - državljanin Gvineje A. P. D. (64), koji je uboden u stomak i ruku, i dvojica državljana Srbije, S. M. (40), koji je uboden u potkolenicu, i starešina crkve G. Z. (61), kojem je povređena noga.

"Osumnjičeni I. N. upao je u prostorije crkve, u kojoj su bila četvorica muškaraca, koje on poznaje, i počeo je da ih ubada nekakvim sečivom koje je poneo sa sobom", priča izvor.

I. N. je i sam je bio član Prve Hristove crkve, ali je iz nje izbačen.

"I. N. njegovi su saputnici iz ove verske zajednice dan pre napada, u subotu, obavestili da je zvanično izbačen. Navodno je izbačen zbog privatnog sukoba sa starešinom G. Z. Pretpostavljamo da je to motiv krvavog pira, odnosno da je I. N. hteo da se osveti", pričaju upućeni u nesrećni događaj i dodaju da je I. N., pre nego što je odlučeno da bude izopšten iz te zajednice, navodno pretio starešini.

"U četvrtak mu je rekao da će ga ubiti! Nismo verovali da je zaista spreman da to i uradi, ali eto, došao je da ostvari pretnje", pojašnjava pozadinu sukoba sagovornik. Nakon što je I. N. izbo poznanike, ostali članovi ove crkve uspeli su da ga zadrže do dolaska policije.

"Pošto nikako nisu mogli da ga smire, uspeli su da ga zaključaju u tu prostoriju i tako su sprečili još veću nesreću, jer je on bio van sebe i izgledalo je kao da je spreman sve da ih pobije. On ima i neke psihičke probleme odranije", kaže izvor.
Iz crkve, u čijim prostorijama se dogodio napad, nezvanično su rekli "da je napadač iznenada ušao kod njih i bez reči počeo da ubada ljude".

"Starešina i trojica muškaraca bili su u jednoj prostoriji, dok su ostali članovi bili u susednoj, kada je došlo do napada. Ušao je na vrata i bez reči počeo da ih ubada. Pokušali su da ga obuzdaju, ali ih je on izbo nožem i isekao", pričaju zaprepašćeni sledbenici crkve:

"Četvrti muškarac koji se zatekao u prostoriji pomogao je ostalima da se izvuku napolje i tako im spasao živote, a potom je uspeo da zaključa vrata kako bi zadržao napadača do dolaska policije"

Sledbenici ove crkve su rekli i da je policija brzo reagovala.

"Svemu je prethodio sukob između starešine i I. N. Nisu se slagali. U četvrtak mu je pretio da će ga ubiti i to je dva dana kasnije i došao da uradi. Nadamo se da će biti dobro svi povređeni", pričaju pripadnici Prve Hristove crkve i dodaju da je nekoliko članova ostalo da opere i očisti krv, koje je bilo na sve strane.
Policija je s lisicama na rukama odvela osumnjičenog, a povređeni su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar, prenosi Kurir.

Sektolog Dimitrije Pastuović kaže za Kurir da je Prva Hristova crkva pseudohrišćanska sekta.

"Po meni su oni sekta. Nije ni čudo što se ovakva stvar dogodila, jer oni primaju dosta bolesnih ljudi. To su oni ljudi koji se hvataju za slamku, misleći da će ih kojekakvi šarlatani izvući iz problema. Najveća parodija je ta što se ona tačno nalazi prekoputa naše Vaznesenjske crkve", kaže Pastuović.

Iz iste zgrade pucano na Đinđića!

Užas koji se dogodio juče u Beogradu odigrao se u zgradi koja se nalazi u Ulici admirala Geparta broj 14, iz koje je pre 19 godina pucano na tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića. Tog 12. marta 2003. godine Zvezdan Jovanović pucao je dva puta iz snajperske puške, a jedan metak pogodio je Đinđića u grudi, dok je drugi pogodio pripadnika njegovog obezbeđenja Milana Veruovića.
Kako su pisali pojedini mediji, planirano je rušenje ove zgrade, ali kada će se to dogoditi i da li će se dogoditi, nije poznato.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR