Glas Javnosti

Lalić će pred sudom do detalja opisati najjezivije slike mučenja i ubijanja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Svedok-saradnik na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić danas bi pred Specijalnim sudom trebalo da nastavi sa iznošenjem detalja vezanih za kriminalnu delatnost grupe.

U sudnici bi trebalo Laliću da budu prikazani snimci i slike o kojima bi on trebalo da iznese svoja saznanja.

- Najverovatnije će mu biti prikazane slike i snimci pribavljeni putem međunarodne pravne pomoći, koje su optuženi razmenjivali preko aplikacije Skaj, kao i one snimljene putem video-nadzora. Pošto slike treba prvi put da budu prikazane javno u sudnici, Lalić bi trebalo da se izjasni ko je ko na fotografijama i da li su one autentične - objasnio je sagovornik Kurira.

Ove slike prikazivane su optuženima i tokom njihovog saslušanja u tužilaštvu. Laliću je, navodno, tokom gledanja fotografija iz kuće u Ritopeku, koju su zvali "klanica", tada pozlilo. Priča se da je čak povraćao kada je video slike brutalno mučenih i iskasapljenih ljudi.

Podsetimo, suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zvanično je počelo sredinom oktobra prošle godine, a okrivljeni svedok Srđan Lalić najviše je vremena proveo za govornicom odajući sve tajne klana za koje nikada nije bilo dovoljno dokaza da se protiv ove kriminalne grupe podigne optužnica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR