Glas Javnosti

KRVAVO UBISTVO KOD POŽAREVCA KOJE LEDI KRV U ŽILAMA: Iskasapio ženu satarom nasmrt, pa se kolima zakucao u kamion i poginuo!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pre tačno tri godine, Požarevac i okolinu je potreslo stravično ubistvo, koje ni posle tri godine ne prestaje da izaziva jezu kada se o njemu povede priča.

Teška tragedija desila se u selu Lučici kod Požarevca, gde je, muškarac ubio ženu pa presudio sebi.

Vladan Grdanović (37) je  nasmrt izbo suprugu Jelenu (37), a onda poginuo, kada se njenim automobilom odvezao na glavni put i “zakucao” u kamion, koji mu je dolazio iz suprotnog smera.

Ćovek, po zanimanju medicinski tehničar, je ubio suprugu satarom, da bi potom seo u automobil i zakucao se u kamion.

Dan, pre toga prijavljeno je nasilje u porodici u toj kući, ali je samo 24 sata kasnije priča dobila stravičan epilog.

Prema tada nezvaničnim informacijama par je dan pre zločina otišao u Požarevac u Centar za socijalni rad da se dogovori oko starateljstva nad dvanaestogodišnjim sinom, pošto su bili u  procesu razvoda. Međutim, po povratku kući između supruga je izbila žestoka svađa, a Vladimir, inače po zanimanju medicinski tehničar, potegao je kuhinjski nož i izmasakrirao suprugu.

Telo nesrećne Jelene otkrili su članovi porodice koji su se zabrinuli pošto dugo po njihovom povratku iz Požarevca nisu uspeli da ih dobiju na telefon.

- Čuo sam da se desilo ubistvo, ali ne poznajem počinitelja. Ne pamtim da se nešto slično desilo u ovom selu, ali za sve postoji prvi put. Verovatno su u pitanju ljudi koji su imali mnogo problema - rekao je za tada za medije jedan od žitelja Lučice.

Otac ubice: Pretila je da će mu oduzeti dete

Vladanov otac Novica Grdanović, uplakan, u subotu u kući pokojnog sina i snahe, dok guta suze, govori da je okidač tragedije bila Jelenina pretnja da će se “razvesti i uzeti mu sina”.

- Moj Vladan mnogo je bio vezan za dete. Radio je kao medicinski tehničar u bolnici u Požarevcu jedan dan, a tri dana je bio slobodan. Tada je sve vreme bio uz dete, brinuo da jede na vreme, da bude ispeglan, da ne kasni u školu. On nikako nije mogao da zamisli život bez sina - pričao je posle zločina očajni Novica.

On je tada rekao da su se Vladan i Jelena odlično slagali. Bili su situirani, svako je imao svoj automobil, redovno su išli na more. Ostavili su im kuću u kojoj su bili sami sa detetom, a Novica je sa suprugom živeo u selu, u drugoj kući. Sve je, tiho će Novica, pošlo “nizbrdo” bukvalno preko noći.

- Pre neki dan imali su neku manju svađu. Tad je moja snaja prijavila Vladana policiji, pa su zbog toga u njihovu kuću dolazili socijalni radnici. U petak su oboje bili pozvani u Centar za socijalni rad, Jelena u 11, a moj sin u 12 časova. Čuo sam se pre toga s njim i savetovao ga da bude staložen, da bi sve prošlo kako treba. Posle smo se ponovo čuli s njim i rekao je da je sve prošlo dobro, da je Jelena obećala da će da povuče prijavu i da počinju da planiraju odlazak na more - rekao je tada Novica.

Iako je sve delovalo u redu, kasnije je Vladan saopštio majci da Jelena planira da se razvede od njega i da će da mu uzme dete. Rekao je da to ne može da podnese i da će sigurno da se ubije.

- Kad sam stigao s posla, oko pola tri, stariji sin mi je rekao da je Vladan ubio Jelenu. Posle smo saznali da se i sam ubio, udarivši autom u kamion - pričao je uplakani Novica.

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR