Glas Javnosti

KRVAVI PIR NA HORGOŠU: Privedeno 850 migranata u Srbiji nakon sinoćnjeg obračuna

Hronika
Autor: Glas javnosti

U velikoj akciji policije koja je sprovedena nakon krvavog obračuna sinoć u Horgošu, ukupno je privedeno 850 migranata koji su vraćeni u prihvatne centre na jugu Srbije.

U ilegalnom kampu na Horgošu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice, kao i ovih policijskih uprava, zajedno sa Žandarmerijom, priveli su 600 migranata, dok je ostatak priveden sa teritorije Beograda, najviše iz parka kod Ekonomskog fakulteta.

Uhapšeno je nekoliko osoba za koje se sumnja da su učestvovale u krvavom obračunu, a osim oružja, nađena je i UČK kapa.


Navedene službe odmah su sinoć započele sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekli šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je danas, prilikom obilaska lokacije na Horgošu da u Srbiji prema svakoj vrsti kriminala postoji nulta tolerancija i da je srpska policija spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove, posebno na ovom delu teritorije gde je skoncentrisan veliki broj migranata.

"U razgovoru sa predsednikom Republike jasno smo definisali ciljeve: da svaki građanin Republike Srbije mora da ima zagarantovanu bezbednost i da njihova imovina mora biti zaštićena od svih vidova kriminala, pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo", rekao je ministar Gašić.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić ukazao je da je u toku akcija koja je usmerena na sprečavanje krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija piše Telegraf

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u sadejstvu više linija rada preduzeli su sve mere i radnje da blokiraju ovaj prostor. Otkriveno je više od 600 iregularnih migranata, određena lica koja su učestvovala u sinoćnoj pucnjavi su identifikovana, a pronađeno je i vatreno oružje", precizirao je Jandrić i dodao da se akcija nastavlja i da će ta brojka biti još veća.

Dodao je da će se ove akcije nastaviti po jasnim inputima ministra Gašića. Načelnik Uprave granične policije naglasio je da Srbija neće biti parking za migrante i da se u narednom periodu može očekivati više ovakvih akcija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR