Glas Javnosti

KRIO SE DESET MESECI: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Sjenici

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici Žandarmerije i Odeljenja policije u Sjenici uhapsili su D.P. za kojim se tragalo od sredine avgusta prošle godine zbog sumnje da je u selu Gornja Vapa hicima iz pištolja usmrtio Asmira Metovića (28), a njegovog rođenog brata Almira teško ranio.

Osumnjičeni je odmah pobegao sa mesta nesreće i od tada se krio od policije. Kako Informer saznaje, D.P. je uhapšen danas oko 12 sati u kući svoje maćehe.

- Od momenta kada se ubistvo dogodilo, pripadnici policije u Sjenici osumnjičenog su tražili na više lokacije, računajući i tu na kojoj je danas pronađen. Žandarmerija i policajci iz Sjenice uspešno su izveli akciju hapšenja osumnjičenog, kaže za Informer izvor iz istrage.

Kobnog dana, 10. avgusta 2019. godine, osumjičeni i braća Metović sreli su se na seoskom putu gde su se posvađali zbog manje sume novca.

Osumnjičeni je vlasnik stovarišta građevinskog materijala i braća Metović su kod njega kupovala građu za objekat koji su pravili. Uzeti materijal su redovno plaćali ali je ostala neka manja suma novca zbog koje su se posvađali. Metovići su tvrdili da su to platili, a osumnjičeni je to osporavao. Sve je odatle počelo, kaže naš izvor i dodaje da se pucnjava dogodila u blizini kuće braće Metović. Asmir je preminuo na licu mesta, a zadobio je više rana u predelu vrata i grudi.

Njegov brat Asmir je sa teškim telesnim povredama transportovan za Kragujevac gde se dugo oporavljao. Policija je odmah posle pucnjave angažovala sve raspoložive snage i zatvorila sve putne pravce koji vode ka Bosni i Hercegovini, jer se pretpostavljalo da će osumnjičeni pokušati tamo da pobegne. Postoje indicije da se tamo i krio sve do pre nekoliko dana, kada se vratio u Sjenicu. 

(Izvor:Informer)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR