Glas Javnosti

KRAĐA KAO NA FILMU: U Čačku lopov krao više puta i vraćao kartice vlasniku

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ukradene kartice je nabavljao Predrag V. a zatim su, po međusobnom dogovoru, podizali novac za bankomata. Pomenuti je u oktobru i novembru 2019. više puta ulazio u kuću jednog Čačanina

Predrag V. prvostepeno je osuđen na 14 meseci zatvora, a Sreten R., takođe Čačanin, na šest meseci kućnog zatvora, oba zbog zloupotrebe platnih kartica u saizvršilaštvu.

Presudu je izrečena u Osnovnom sudu u Čačku, po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, prenosi "Rina".
Na pretresu utvrđeno, kartice je nabavljao Predrag V. a zatim su, po međusobnom dogovoru, podizali novac za bankomata. Pomenuti je u oktobru i novembru 2019. više puta ulazio u kuću jednog Čačanina, neopaženo uzimao karticu Poštanske štedionice sa papirićem na kojem je bio PIN.

Zatim je ukupno osam puta u razmaku od po nekoliko dana podizao manje svote novca sa bankomata štedionice, u ukupnom iznosu od 40.000 dinara, ali je posle svake pozajmice vraćao karticu gde je i bila, da bi opet mogao da je uzme kad mu zatreba.


Drugog puta Predrag je iz otključanog automobila jednog Čačanina ukrao platnu karticu Evrobanke sa PIN – om i dao je Sretenu a ovaj se pojavio pred bankomatom moleći nepoznatu ženu da mu pomogne oko podizanja novca jer, navodno, ne vidi dobro.


Okrivljeni uz pomoć više transakcija podigao ukupno 38.000 dinara, a novac podelio sa ortakom. Trećeg puta dokopali su se viza kartice koju je vlasnik preduzetničke radnje ostavio u nezaključanom kombiju pa je Sreten na bankomatu Vojvođanske banke, uz pomoć prolaznika kojima je ponavljao priču o lošem vidu, podigao 52.000 dinara. Istom karticom i istog dana, pošto mu je Sreten vratio, Predrag je u jednoj čačanskoj drogeriji uzeo artikala u vrednosti 916 dinara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR