Glas Javnosti

Kosta Kecmanović se raspituje za preživele đake iz "RIBNIKARA"

Hronika
Autor: Glas javnosti

Od tog dana odeljenje 7-2 više nije isto

Dečak-ubica iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", Kosta Kecmanović (14), koji je 3. maja prošle godine sa samo 13 godina ubio devetoro đaka i čuvara ove ustanove i dalje se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu. 

On je kobnog jutra uleteo u školu i usmrtio osam učenika i radnika obezbeđenja škole, dok je jedna teško ranjena devojčica preminula 12 dana kasnije. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao.

Od tog dana odeljenje 7-2 više nije isto, ali, to dečaka ubicu uopšte ne zanima. Od prvog momenta nakon što je počinio zločin, on pokazuje hladnokrvnost i nezainteresovanost za žrtve, a jedino što ga zanima je on sam.

Upravo zato je, kako nezvanično saznajemo, počeo da se raspituje o svojim vršnjacima i đacima koji su išli sa njim u razred, odnosno, zanima ga da li će biti bolji od njega.


- S obzirom da se bliži kraj škole, Kosta je počeo da se raspituje kakav će ko prosek imati na kraju školske godine, kao i ko će u "Ribnikaru" biti đak generacije. Ne zanima ga ništa drugo osim toga da on bude najbolji - saznajemo nezvanično.

Podsetimo, u krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR