Glas Javnosti

KOŠMAR SRPSKE DRŽAVLJANKE U DUBAIJU! Držali je zatočenu na aerodromu 9 dana, sumnjiče je za otmicu vlastitog deteta

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srpska državljanka Pavlina R. (36) i njena ćerka Sara (2), devet dana bile su zarobljene na aerodromu u Dubaiju, gde im je pretilo izručenje u Saudijsku Arabiju odakle je otac devojčice koji je navodno pokušao da je preotme od majke, iako dete ima srpsko državljanstvo.

Agonija je počela kada je Pavlina u januaru ove godine, zajedno sa sestrom Milkom i ćerkicom, otišla u Saudijsku Arabiju da dete vidi oca, saudijskog državljanina.

Po dolasku, otac A.J. im je uzeo pasoše, uz izgovor kako mora da prijavi njihov boravak u Saudijskoj Arabiji.

Kako Pavlina objašnjava, nakon nekog vremena je shvatila da su njegove namere drugačije, te da ne želi da im vrati dokumenta, kao i da je ujedno predao zahtev da se detetu izmeni državljanstvo bez majčinog pristanka.

Ona je uspela da se domogne svog pasoša, ali ne i ćerkinog. Ipak, nekako su došle do Ujedinjenih Arapskih Emirata gde ostaju zarobljene u tranzitnoj zoni narednih devet dana jer je otac navodno prijavio "otmicu deteta", iako je on zapravo pokušao nelegalno da ih zatoči i prisilno zadrži.

Pavlina se u Emiratima obratila srpskoj ambasadi za pomoć, gde su joj maksimalno izašli u susret i izdali putni list za ćerkicu koja nije imala pasoš. Ipak, vlasti Emirata u početku nisu prihvatale da puste Pavlinu i Saru da se vrate u domovinu Srbiju. Dvaput su pokušali da je deportuju, a pred treću deportaciju je stigao spas u poslednji čas.

Nakon devetodnevne muke, ona je sa sestrom i detetom na sigurnom i očekuje ih srećan povratak u Srbiju.

BONUS VIDEO: Surova životna ispovest devojke sa albinizmom i priča o ljudima koji “nisu po standardima”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR