Glas Javnosti

Kontrola Zaštitnika građana zbog ubistva majke petoro dece u Jagodini!

Hronika
Autor: Glas javnosti

I od MUP Zaštitnik građana traži da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u ovom slučaju.

Zaštitnik građana je danas po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija da je u Jagodini od zadobijenih povreda preminula majka petoro dece nakon što ju je pretukao vanbračni partner koji je uhapšen, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada tamošnjeg Gradskog centra za socijalni rad i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Printscreen/youtube Zoran Pašalić

Zaštitnik građana od jagodinskog Centra za socijalni rad traži da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti da li se vanbračeni partner i ubijena žena nalaze na njihovoj evidenciji, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje, da li su iste razmatrane na Grupi za koordinaciju i saradnju, sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje je Centar, u saradnji sa drugim organima, eventualno preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi partnerskog nasilja. 

Od Ministarstva unutrašnjih poslova Zaštitnik građana traži da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u ovom slučaju, kao i o ostvarenoj saradnji sa nadležnim centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima po ranijim prijavama partnerskog nasilja, ukoliko su podnošene, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Da podsetimo, Bojan M. (46) uhapšen je zbog sumnje da je brutalno pretukao vanbračnu partnerku i majku petoro dece Andreu K. (35) koja je od nanetih povreda preminula u stanu u Jagodini.

Bojan M. (46) danas je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini zbog ubistva nevenčane supruge Andrea K.(35).

Kako Republika saznaje on se na saslušanju branio ćutanjem.

- Nesrećna žena preminula je najverovatnije od unutrašnjeg krvarenja, sudeći prema prvim rezultatima istrage, odnosno prema zatečenom stanju na licu mesta. Obdukcioni nalaz još nije gotov, pa za sada samo možemo da kažemo da je Andrea K. na telu i glavi imala brojne vidljive povrede od pesnica i udaraca nogom - rekao je portparol Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, Nenad Necić za Republiku.

Glas javnosti/ Republika

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR