Glas Javnosti

KONTIĆ TRAŽI DA BUDE PREBAČEN U SRBIJU: 'Ukoliko mi ne odredite pritvor, krenuću sam!' (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ivan Kontić (30), osumnjičen da je brutalno prebio 28-godišnjeg mladića, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta, uhapšen je juče u Crnoj Gori.

Na saslušanju u Višem sudu u Podgorici kratko se izjasnio da želi da ga po skraćenoj proceduri prebace u našu zemlju.

Kako se saznaje, izneo je lične podatke i izjasnio se o postupku ekstradicije.

-Pristajem da po ubrzanoj proceduri budem izručen Srbiji. Ukoliko mi ne odredite pritvor, sam ću odmah krenuti u Srbiju - navodno je rekao Kontić, posle čega mu je ipak određen pritvor.

Da je Kontić pristao da bude prebačen u Srbiju, kao i da mu je juče određen ekstradicioni pritvor, za crnogorske medije potvrdio je i njegov advokat Damir Lekić.

Zapaljen auto koji je vozio Kontić?

U Kisačkoj ulici u Novom Sadu, nekoliko sati nakon što je Ivan Kontić uhapšen, zapaljen je blindirani "mercedes" koji je u vlasništvu firme za obezbeđenje čiji je Kontić bio direktor. "Mercedes" je bio parkiran ispred kladionice.

-Prednji deo je izgoreo, a prvi rezultati istrage pokazuju da je požar podmetnut. Proveravaju se sumnje da je paljenjem auta koji je pre incidenta vozio Kontić neko njemu hteo da pošalje pretnju ili poruku - kaže izvor iz istrage i objašnjava da se kola ne vode na Kontića, već na firmu i da ga je on samo koristio.

-Nakon obavljenog poverljivog razgovora, okrivljeni je odlučio da prihvati da otpočne postupak i da se što pre isporuči pravosudnim organima Republike Srbije kako bi pred Višim sudom u Novom Sadu, s obzirom na to da raspolaže činjenicama i okolnostima koje umnogome čine upitnom pravnu kvalifikaciju krivičnog dela ubistvo u pokušaju, sve činjenice i okolnosti na pravilan i potpun način razjasnio - rekao je Kontićev advokat i dodao:

-On je dao čvrsto obećanje sudu da nema potrebe da ga bilo ko lišava slobode i da mu se određuje pritvor i da će se, ukoliko bude pušten, odmah zaputiti u Srbiju. Međutim, sudija mu je odredio pritvor do 30 dana- naveo je Lekić i objasnio da sada treba da odluči krivično-vanraspravno veće i da, ukoliko i ono oceni da su uslovi ispunjeni, tu odluku treba da potpiše ministar pravde.

-Potom se čekaju pravosudni organi Srbije da dođu po osobu za kojom su raspisali poternicu - objasnio je on proceduru izručenja.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR