Glas Javnosti

KOKAINSKA LOVA DO KROVA! Evo koliko je Šarićeva ekipa zaradila od droge: Kupovali za 4.700, a prodavali za NEVEROVATNU SUMU!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kriminalnoj grupi uhapšenoj u međunarodnoj akciji u kojoj su lisice stavljene Darku Šariću, njegovom advokatu Dejan Lazarević i još četvorici osumnjičenih, na teret je stavljen šverc najmanje tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu!

Grupa je narkotike nabavljala uglavnom u Ekvadoru i Kolumbiji i to za 4.700 dolara po kilogramu, a pošto bi narkotike prevezli u Evropu, cena je enormno rasla, tako da su kilogram kokaina prodavali po ceni od 28.000 do 29.000 evra!

Srspko tužilaštvo je saopštilo da su pripadnici grupe bili i Petar Ćosić zvani Šarac i Manuel Vulić, koji su uhapšeni u Zagrebu. U naredbi za sprovođenje istrage hrvatskog tužilaštva navodi se da su Ćosić i Vulić bili glavni organizatori dela grupe koja je drogu švercovala u prekookenskim brodovima, u kontejnerima sa bananama, a detaljno je opisano kako su je utovarali u brodove u Kolumbiji i pretovarali iz kontejnera sa bananama koji su stizali u hrvatske luke.


- Ćosić je bio zadužen da osmisli celokupan plan krijumčarenja i da daje instrukcije preko pokojnog Milana Milovca koji je bio u Ekvadoru i kupovao drogu od dobavljača. Angažovali su saradnike koji su je utovarali na brodove, koji su išli u Hrvatsku, angažovali radnike luke Ploče da im pomognu, pretovarali je i potom prodavali - navodi se u dokumentima. Otkriveno je i da su drogu u Kolumbiji kupovali po ceni od 4.700 dolara za kilogram, a kada bi je prebacili u Evropu prodavali za 28.000 do 29.000 evra po kilogramu.

Kako se navodi, Ćosić je švercom kokaina rukovodio iz Hrvatske, dok su Milovac, koji je ubijen u decembru 2020. u Ekvadoru, i Manuel Vulić u Kolumbiji i Ekvadoru sprovodili aktivnosti grupe vezano za nabavku i utovar narkotika.

- Grupa je za tri godine, od 2019. do 2021. godine navodno švercom kokaina zaradila više od 11 miliona evra. Jednu turu iz 2019. grupa je prodala za čak 9.800.000 evra - objašnjava izvor Kurira.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR