Glas Javnosti

KOGA JE SVE VELJA NEVOLJA POVUKAO SA SOBOM DOK JE 'PADAO': Ljudi u službi DRŽAVI, sportu i KONTROVERZAMA!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, uhapšen je 04. februara, zajedno sa članovima njegove ekipe „Principi“. Belivuk je od tada u pritvoru, a jedan po jedan saslušavani su i njegovi navodni saradnici i prijatelji koji nisu deklarisani kao pripadnici njegove grupe.

Da sprska policija ima veći problem sa samom sobom nego sa Veljom pokazali su mnogi njeni pripadnici koji su čak istog dana uhapšeni sa Belivukom, ali ni oni nisu sami.

Dijana Hrkalović

Bivšu državnu sekretarku u MUP, Dijanu Hrkalović, bezbednosne službe sumnjiče da je bila "glavna veza" Belivuka u policiji, pa da mu je čak, na izvestan način, bila i nadređena u toj mafijaškoj strukturi.

Hrkalovićeva je dva puta saslušana u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) - 1. marta zbog saradnje sa Veljom Nevoljom, a pre toga, 14. januara, ispitivana je zbog sumnje da je radila o glavi predsedniku Aleksandru Vučiću.

Na oba saslušanja došla je pod sedativima i jedva je govorila. Samo je mrmljala da se ničeg ne seća i da ništa ne zna.

Kad joj je ponuđen poligraf, odbila ga je pod izgovorom da ima zdravstvenih problema.

Kad je Hrkalovićeva u pitanju, mnoge kontroverze na kraju dovedu na njenu adresu baš za vreme koliko je bila na visokoj državnoj funkciji.

Međutim, njena veza sa kriminalnim i navijačkim krugovima datira od ranije što je dokazao sporni snimak za koji se bivša sekretarka MUP nadala da nikada neće izaći na videlo.

Goran Papić

Nekoliko dana nakon Dijaninog drugog saslušanja, 9. marta, uhapšen je bivši zamenik načelnika SBPOK Goran Papić.

On se tereti da je u aprilu prošle godine urgirao da se Marku Miljkoviću Mesaru, najbližem saradniku Veljka Belivuka, vrati blindirani "audi A8", koji je policija prethodno zaplenila, a Papić je bio u žiži javnosti i zbog slike na kojoj je u "ferariju" vrednom 400.000 evra, a koji pripada narko-bosu sa Kosova, izvesnom Bajramiju.

Foto: Youtube

Ime Gorana Papića u vrh medijske pažnje dospelo je i kada je uhapšen brat košarkašica Milice i Ane Dabović, Milan. Papić je rukovodio akcijom hapšenja.

Takođe ga vezuju za nikada razjašnjene afere nezakonitog prisluškivanja iza kojih je stajala Dijana Hrkalović, bivši državni sekretar MUP-a, ali ovi navodi nisu nikada potvrđeni.

Takođe, prva pianja u medijima su bila da je i Papić odbio poligraf, ali se kasnije ispostavilo da je on to želeo, a da mu nisu dozvolili. Papičava umešanost, za razliku od Dijane Hrkalović još uvek je na „staklenim nogama“.

Aleksandar Kajmaković

Aleksandar Kajmaković (46) priveden je 24. Februara u svojstvu građanina, a kako bi, kako se navodilo, dao izjavu o povezanosti sa Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja i njegovom grupom.

On ubrzo pušten, a prvo je priveden zbog sumnje da je ekipa Velje Nevolje obezbeđivala njegove lokale, da bi samo nekoliko dana kasnije na informativni razgovor bio pozvan i, sada bivši predsednik FSS, Slaviša Kokeza.

Slaviša Kokeza

Nekadašnji predsednik FSS Slaviša Kokeza priveden je na razgovor, a tada je odbio poligrafsko ispitivanje ali uz to on nije želeo da odgovara ni na pitanja da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foro: Youtube

Kokeza je ispitan jer je Kajmaković u policiji navodno ispričao da je do poslovnih odnosa sa vođom navijača došao preko višegodišnjeg poznanstva sa predsednikom Fudbalskog saveza.

U vezi sa Slavišom Kokezom kontroverze su nakon toga samo počele da isplivavju,a on je dao neopozivu ostavku na mesto predsednika FSS-a.

Vladimir Vuletić

Izjavu u svojstvu građanina dao je i bivši potpredsednik FK Partizan i profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić.

Vuletić je satima saslušavan i SBPOK-u, ali nije išao na poligraf. On je kasnije u medijima ispričao sve što ga je ikada povezivalo sa kriminalnim krugovima, ali i vlasti u našoj državi.

Takođe, bivši potpredsednik FK Partizan ranije je rekao da se zalaže za borbu protiv organizovanog kriminala, ali da ona bude, kako je naveo – univerzalna, a ne da se vodi na TV suđenjima.

Ipak, još pre njegovog saslušanja Glas javnosti je došao do audio zapisa njihovog razgovora, iz koga se može zaključiti da su on i Veljko Belivuk bili u više nego dobrim odnosima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR