Glas Javnosti

KOCKARI UBICE! Goran zaklao sestre penzionerke, a Bojan izbo prijatelja nožem čak 20 puta! I SVE TO DA BI VRATILI DUGOVE!

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Goran Đ. likvidirao Jelisavetu (76) i Gordanu Đ. (78) na Bežanijskoj kosi pa se ubio, a Novosađanin Bojan J. usmrtio vlasnika menjčnice Jovan Janićijevića, pa ih opljačkali

Serije ubistava i porodičnog nasilja potresaju Srbiju od početka 2023. godine, a kao jedan od glavnim motiva za jezive zločine javlja se novac i ogromni kockarski dugovi koje ubicama pomućuju razum i teraju ih na najgore. Tri osobe ubijene u razmaku od dve nedelje i to kao posledica bolesne zavisnosti od kocke!

Prve žrtve ove godine bile su sestre, penzionerke sa Bežanijske kose, Jelisaveta (76) i Gordana Đ. (78), a posle njih i vlasnik menjačnice iz Novog Sada, Jovan Janićijević (47)!

Horor na Bežaniji

Dve rođene sestre nađene su 21. januara, zaklane su pa ugušene jastucima u stanu na Bežanijskoj kosi. Dvostruko ubistvo otkrio je upravnik zgrade u Ulici Marka Pola gde su živele sestre, a čim je razvalio vrata u jednoj spavaćoj sobi zatekao je Jelisavetu koja se nalazila u sedećem položaju, sa posekotinom na vratu i jastukom na glavi, celu krvavu, a u drugoj sobi na podu nađena je Gordana, takođe u lokvi krvi, posekotinama na vratu i vidljivim povredama po glavi od udaraca.


Zgrada na Bežanijskoj kosi

- Na rukama su joj bile posekotine što ukazuju da se borila sa ubicom. Jezivi zločin počinio je Goran Đ. (37) koji je uzeo ključ i zaključao mrtve sestre u njemu. Sa sobom je poneo karticu na kojoj je bilo oko milion dinara - ispričao je izvor iz istrage.

Taj novac Goranu je bio naophodan kako bi vratio ogromne kockarske dugove u koje je upao u poslednjih godinu dana, a plan da ga se dokopa smislio je još kad kad je upoznao Jelisavetu.

- Najverovatnije nije planirao da je ubije, kao ni njenu sestru. Mislio je da će novac on njih dobiti ako im pomaže i održava dobre odnose, udvara se. Pobesneo je iz dva razloga, nije više mogao da čeka ili su odbile da mu daju novac koji je smatrao da je zaslužio - kaže izvor.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Jelisaveta je Gorana upoznala u Domu za stare. On je održavao klime, a ona obilazila bolesnog supruga. Druženje su nastavili i nakon njegove smrti, a rema rečima njenih komšija, u poslednje vreme se sređivala i često su je viđali sa novim perikama, što je delovalo kao da se zaljubila u mladog Gorana i pažnju koju joj je pružao.

Samo pet dana nakon otkrića zločina Goran se ubio. Pored njegovog tela policija je tada našla pištolj i oproštajno pismo u kom je priznao zločin, a obratio se svojoj supruzi.

Skovao plan

Vlasnik menjačnice u Novom Sadu Jovan Janićijević (47), ubijen je i opljačkan 24. janura u Veterniku, a presudio mu je Bojan J. da bi vratio svoje kockarske dugove!


Jovan Janićijević

- Bojan J. i Janićijević su bili bliski i na molbu ubice da se vide da bi mu Jole razmenio pare, on je odmah pristao. Sa sobom je poneo dve torbice sa novcem, u jednoj su bile devize, a u drugoj dinari. Međutim, Bojan se upleo u kockarske dugove i pozajmljivao pare na kamatu od ko zna kojih ljudi, nije znao kako da se isčupa iz problema, pa je ubio Joleta da bi mu uzeo pare i bratio dugove - kaže izvor  i dodaje:

Janićijević je praćen tri meseca, tako da je bio žrtva planiranog ubistva. - Ubica se kretao po restoranima gde je bio i Janićijević, koristio je tri vozila koje je iznajmljivao i menjao ih stalno, da bi mogao da prati Joleta, a ne izgleda sumnjivo. U tom periodu vozio je rent-a-kar - kažesagovornik.

Nož pod grlo

Bojan J. se zato sumnjiči da je vlasniku menjačnice stavio nož pod grlo i tražio da mu da novac, a kad je on to odbio pretukao ga je i izbo 20 puta. Telo je prevukao sa vozačevog na suvozačevo mesto, a onda izbacio iz automobila.

- Janićijević se opirao, pa je ubistvo trajalo par minuta, što se vidi i na kamerama. Takođe, vidi se i da je nakon svega ubica se vratio i overio žrtvu sa dva uboda u pluća i srce - kaže naš izvor. Od Janićijevića je uzeo torbicu sa oko 20.000 evra.

U Srbiji ima 35.000 kockara: Mladi najveći zavisnici

U Srbiji je prema poslednjim istraživanjima bilo 35.000 registrovanih kockara, a među mladima između 18 i 26 godina, svaka četvrta osoba ima problem sa kockanjem.

Takođe, pre nekoliko godina, istraživanje centra Život nije igra pokazalo je da je 26 odsto od 720 ispitanika u tri osnovne i tri srednje škole u Novom Sadu kocka, od kojih šest odsto spada u kategoriju patoloških kockara. Polovina onih koji kockaju prvi susret sa ovim porokom imali su između 10 i 14 godine i to najčešće u kladionici..





BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR