Glas Javnosti

KO SU UHAPŠENI OFICIRI AVGANISTANSKE VOJSKE KOJI SU PALI U SRBIJI: Uhvaćeni komandant zloglasne jedinice i snajperista! UKUPNO 109 MIGRANATA (VIDEO. FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija danas je na području Radanovačke šume kod Subotice pronašla 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbednosno interesantnih lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom, saopštava MUP Srbije, koji je operaciju sproveo u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici.



Među pronađenim migrantima, otkrivena su dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela.

Priveden je Abdul Basir Hasani zv..Kapetan, oficir avganistanske vojske, kao i snajperista Mer Hamza, komandir jedinice Bardi 313 jedinice u Avganistanu, po čemu je i kamp i dobio ime.

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane. Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u prihvatne centre.


Pripadnici Radne grupe sproveli su i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gde su pronašli 93 migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnika Radne grupe formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim Odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.



Policija je upala tamo gde niko nije smeo da kroči nogom. Migranti su imali stražare sa automatskim puškama. Takođe se ispituje i umešanost ipojedinih pripadnika lokalne policije sa severa Srbije.


Badir 313 je naziv talibanskih komandosa koji su u sebe uvukli i deo komandosa avganistanske armije.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR