Glas Javnosti

KO SU SVE PIONI KOTORSKIM KRIMINALNIM KLANOVIMA: Nesuđeni atentator na crnogorskog kralja kocke uskoro bi mogao na slobodu, premešten u sektor za kratke kazne

Hronika
Autor: Glas javnosti

Crnogorski Apelacioni sud prihvatio je žalbu advokata Nišlije Milana Dinića i ukinuo mu pritvor. Po nalogu sada pokojnog Alana Kožar Dinić je optužen da je trebalo da ubije Slobodana Šaranovića.

Iako je krajem avgusta prihvaćena žalba njegovog branioca, Dinić je ostao iza rešetaka zbog drugog krivičnog dela.

Kako sud navodi optuženom pritvor poslednji put produžen 14. avgusta, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja...

Inače prema navodima optužnice, Kožar je decembra 2016. godine, u Baru s umišljajem podstrekao Dinića na izvršenje krivičnog dela - teško ubistvo.

A kao u optužnici stoji obećavajući mu da će za to dobiti stan u Srbiji, 100.000 evra, kao i da će mu, ako bude otkriven, biti plaćen advokat i troškovi. Nekoliko meseci kanije 10. marta 2017. godine Šaranović je ubijen ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica. Ubistvo nije rasvetljeno.

Branilac Dinića, advokat Damir Lekić objasnio je medijima da je njegov klijent premešten u sektor za kratke kazne, gde izdržava tromesečnu robiju zbog nedozvoljenog držanja oružja, po presudi kotorskog Osnovnog suda.

On očekuje da klijent uskoro napusti i taj deo zatvora, jer mu je, tvrdi, u međuvremenu amnestijom smanjena kazna. Navodi i da je i ranijim žalbama ukazivao sudijama i pozivao se, kako kaže, uvek na iste osnove.

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

 - Pre svega da ne postoji osnovana sumnja da je Dinić izvršio krivično delo jer kao takav ne može biti član kriminalne organizacije pokojnog Alana Kožara jer je i sam optuženi tvrdio, kao i njegova majka - da je zapravo radio za pokojnog Šaranovića, a ne Kožara - kazao je advokat.

Alan Kožar je prema optužnici tokom 2016. godine organizovao kriminalnu organizaciju čiji je pripadnik postao Dinić. Kožar se u decembru 2016. sastao sa Dinićem i navodno mu predao pištolj "glok" sa 15 metaka i mobilni telefon i dao uputstvo da liši života sada pokojnog Šaranovića.

Ispostavilo se da on nije prava osoba za takav zadatak, jer je, kada se susreo sa Šaranovićem, odlučio da na njega ne puca, već da mu preda pištolj i telefon i prizna da je dobio zadatak da ga likvidira.

Međutim, nije kazao ko je nalogodavac, a Šaranović je odmah otišao u policiju i prepričao scenu sa Dinićem. “Šaranović je tada inspektorima budvanske policije ispričao” pisali su tada crnogorski mediji.

Šaranović je ipak ubijen 11. marta 2017. godine, ispred svog stana u budvanskom naselju Dubovica, a likvidatori su crnim automobilom marke BMV prišle Šaranoviću s leđa i pucale u njega iz dva različita oružja. Dan kasnije policija je pronašla zapaljen automobil i automatsku pušku, koji su veštačeni.

 (Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR