Glas Javnosti

KO SU NAVODNE ŽRTVE BELIVUKOVE GRUPE? Velja Nevolja išao na DELIJE, GROBARE, PINK PANTERE...

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, uhapšen je juče u velikoj akciji MUP i BIA, a kao prva informacija se pojavila da se sumnjiči za likvidaciju navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, ali i za ubistvo Milana Ljepoje, navodnog pripadnika "Pinka pantera".

Belivukova prošlost, ali i sadašnjost, usko su povezane sa kriminogenim radnjama, tvrde državni organi. Međutim i njegove navode žrtve, zbog čijih nestanaka i likvidacija se sumnjiči imaju dosije i veze sa ’onom stranom zakona’.

Zravko Radojević

Naime, Radojević je otet prošle godine u Kotežu, a potom, kako se sumnja, i ubijen, a to sve jer je navodno odbio da plaća reket Belivuku, pišu beogradski mediji.

Za velju Nevolju se vezuje nestanak tri lica, ali do sada je bilo sasvim nepoznato ime Zdravka Radojevića zbog čijeg navodnog ubistva je Belivuk juče uhapšen.

Izvori iz istrage tvrde da je Radojević  bio izuzetno blizak sa Markom Miljkovićem Maretom, Belivukovim saradnikom, koji je takođe uhapšen u akciji BIA i policije.

Foto: Facebook/DelijeSever

Prema saznanjima, navijač Crvene Zvezde je, takođe, bio s one strane zakona i, prema nezvaničnim navodima, navodno je bio u poslu sa kokainom.

Kako navodi izvor Belivuk i Miljkovć su mu navodno isprva rekli da im se "ne meša u posao" i "ne zalazi na njihovu teritoriju". Radojević je međutim, kako se tvrdi, nastavio sa "poslom" i nije se obazirao na upozorenja i pretnje. Potom je nastupila faza iznude, tvrdi izvor za medije.

Radojević je nestao prošle godine u Kotežu. Gubi mu se svaki trag. Njegovi bliski prijatelji prijavili su nestanak i, kako se tvrdi, Belivuka i Miljkovića označili kao moguće aktere.

Od Belivuka i Milojevića se očekuje da otkriju navodno mesto moguće egzekucije.

Milan Ljepoja

Ljepoja je, kako se navodi, član ozloglašene bande kradljivaca dijamanata „Pink Pantera“. On je organizovao i filmsku pljačku zlatare u Dubaiju davne 2007. godine.

Zbog te pljačke za njim je bila raspisana Interpolova poternica od strane Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Foto: MUP

Pljačka se dogodila 15. aprila 2007., a Ljepoja je bio označen kao vođa grupe i glavni organizator.

Tog dana, četvorica “Pink pantera”, među kojima je bio i Ljepoja, sa dva “audija” upali su u Tržni centar “Vafi” u centru Dubaija. Jedan su parkirali ispred zlatare “Graf”, a drugim razbili izlog iste.

Potom su iz skupocenih automobila izletela trojica maskiranih pljačkaša i za samo 90 sekundi izveli filmsku pljačku. Tog dana, pljačkaši su ukrali nakit vredan više od deset miliona evra.

Ljepoja je uhapšen 2008. godine u Francuskoj, a u Nišu u Srbiji držao je diskoteku “Klinika”. Njemu se trag izgubio decembra 2020. godine, kada je otišao za Beograd.

Prema nezvaničnim saznanjima medija, Belivuk se sumnjiči i za njegovo ubistvo.

Goran Veličković Goksi

Iako se za ovaj nestanak ne sumnjiči, Belivuk se uveliko pominje u slučaju Gorana Veličkovića Goksija, vođe suparničke navijačke grupe Partizana koja se u međuvremenu ugasila.

Naime, kako pišu beogradski mediji, automobil "smart", koji je uhapšena grupa Veljka Belivuka planirala da uništi na Rudniku je ključni dokaz koji srpska policija ima u svojim rukama.

Navodno, u tom automobilu Belivuk je svojevremeno saobraćajnom kamerom snimljen u razgovoru sa Goranom Veličkovićem Goksijem. Smart navodno krije tajnu i daje odgovore na sva pitanja ovog velikog slučaja, pišu mediji.

Foto: Facebook

Podsetimo, početkom avgusta prošle godine prijavljen je nestanak navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija.

Njemu se od tada gubi svaki trag, a do današnjeg dana nije bilo informacija o tome gde bi mogao da bude i šta mu se desilo, te je njegov nestanak potpuna misterija.

Veličković je vođa navijača Partizana okupljenih pod zastavom "Partizanovci". On se zajedno s Milošem Radosavljevićem Kimijem povukao sa južne tribine i osnovao novu navijačku grupu, koja se, u međuvremenu, povukla sa istočne tribine i privremeno obustavila svoje aktivnosti.

Veličković je u martu 2020. pušten iz pritvora, a njegovi bližnji kažu da je od tada uglavnom boravio kod kuće.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR